Van Oud naar Nieuw – afscheid nemen en ruimte maken

De dag voor Oudejaarsdag gingen we met z’n zessen in stilte de natuur in. Afscheid nemen van 2023 en ruimte maken voor het nieuwe jaar. De zon kwam net op toen we verzamelden op de parkeerplaats bij de schaapskooi in Ede. Wat een prachtige kleuren!

zinstap - stiltewandeling - oud naar nieuw - oudejaarsdag - ruimte maken

Na een korte kennismaking en een uitwisseling van verwachtingen gingen we dan echt op pad. Eerst de hei over, terwijl het steeds lichter werd. We boften wel, na de vele regen van de afgelopen tijd!

Tijdens de wandeling dachten we in stilte na over de hoogtepunten, de veranderingen en de moeilijke momenten van 2023. Om die laatste symbolisch een plek te geven en los te laten ergens in de natuur. Daarvoor zocht iedereen een eigen voorwerp uit de natuur wat symbool stond voor datgene dat je wilde loslaten. Een blad, een tak, een stukje mos… Letterlijk ruimte maken voor het nieuwe jaar.

Halverwege hadden we een gezellige koffiepauze mét oliebollen. Natuurlijk mochten die op deze oudejaarswandeling niet ontbreken.

Richting het einde van de wandeling verplaatsten we ons perspectief naar de toekomst. Wat verwacht je, wat hoop je van 2024? En wat kun je in die eerste week van januari voor kleins al aanpakken, veranderen?

Na afloop deelden we kort onze ervaringen. Met een woord, een zin of woordeloos. Want soms zijn er geen woorden. Het was waardevol. Rijk. Op naar 2024!

Ook mee met een stiltewandeling? De eerstvolgende staat gepland op Stille Zaterdag 30 maart 2024. Maar je kunt je ook ‘gewoon’ al aanmelden voor de oudejaarswandeling van 2024. Weet je zeker dat je een plekje hebt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *