Een nieuw jaar – opnieuw voorstellen

Zinstap - Hanna Pol - christelijke wandelcoach voor vrouwen - voorstellen

Aan het begin van het nieuwe jaar wil ik me graag (opnieuw) aan je voorstellen. Aan nieuwe én oude volgers.

Stilte in natuur en klooster

Mijn naam is Hanna Pol en ik woon met mijn man Ramon in Veenendaal. Sinds een aantal jaren heb ik het wandelen in de natuur ontdekt en is dat een grote hobby geworden. Deze wandelingen zijn heel belangrijk geworden voor mijn mentale en fysieke gezondheid. Ik kan en wil niet meer zonder.

Ook ben ik een echte stiltezoeker. Ik vind het heerlijk om in mijn eentje door de stille natuur te zwerven, maar ga ook graag de stilte in tijdens een retraite in een klooster. Ik vind het prachtig om dat tegenwoordig ook enkele keren per jaar met coachees te mogen doen. Zo geef ik de lessen die ik tijdens mijn eigen kloosterervaringen heb opgedaan weer door.

Intens en aandachtig

Ik leef intens en aandachtig. Dat betekent intens genieten, maar ook volop de mindere prettige kanten van het leven emotioneel ervaren. Door te wandelen in de stilte en de natuur kan ik daarin een mooi en helpend evenwicht bewaren. En nog belangrijker: ik ervaar daar de verbinding met God. Dat is dé stabiele factor die nooit wegvalt.

Ik ben nu alweer bijna vier jaar actief als wandelcoach. Met veel liefde begeleid ik mensen die zoeken naar richting en betekenis in hun leven. Iedereen worstelt wel eens met vragen over het leven. De dingen die je meemaakt: waarom? Welke richting moet ik nu kiezen? Hoe geef ik betekenis en zin aan mijn leven?

Moeilijke vragen

Makkelijke antwoorden heb ik niet en die wil ik ook niet geven. Maar ik weet wel dat (samen) wandelen helpt om je bewust te zijn van wat er is en met aandacht je pad te kiezen. Nooit alleen. Samen met God. Dat plaatst alles in een ander perspectief. Moeilijke vragen mogen bestaan en uitgesproken worden. Dat alleen kan al ruimte geven.

Ik kijk er naar uit om in dit nieuwe jaar met je uit wandelen te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *