Bomen knuffelen? Wat bomen in een coachwandeling te bieden hebben…

“We gaan toch geen bomen knuffelen hè?”
Het is een vraag die ik wel eens krijg. Of een opmerking, als ik vertel dat ik wandelcoach ben. Er wordt vaak een beetje lacherig over gedaan. Want bomen knuffelen, dat is een beetje gek, daar voelen mensen zich vaak wat ongemakkelijk bij. We zijn niet allemaal zoals prinses Irene.

Wandelcoaching is niet vaag of zweverig. Het is juist heel praktisch en concreet. Ik ben dol op bomen en pas ze graag en vaak toe tijdens de coachwandelingen. Niet om mee te knuffelen (tenzij je dat zelf graag wilt natuurlijk), maar om jezelf aan te spiegelen. Want niemand ziet hetzelfde in een boom. Als ik mijn coachees vraag om een boom uit te kiezen die hen opvalt, kiezen ze allemaal een andere boom.

Je kiest namelijk onbewust voor waar je zelf mee bezig bent. De kwetsbaarheid van een boom, als jij je kwetsbaar voelt. De opvallende vorm, als jij zelf ervaart ook vaak anders dan anderen te zijn. Of de kracht en fierheid van een boom die al vele stormen heeft overleeft, net als de overlever die mijn coachee kan zijn.

Elke boom is anders. Elke mens is anders. Wat is daar veel van te leren! Wil jij ook leren van bomen en de wat de natuur nog meer te bieden heeft? Wandel mee en ervaar de kracht van wandelcoaching. Geen vaag geknuffel met bomen, maar concrete stappen, aangepast op jouw eigen doelen en verlangens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *