Traject: Uit Wandelen

Al rennend door het leven van taak naar taak en van afspraak naar afspraak, kun je er op een dag zomaar achter komen dat je ergens bent beland waar je helemaal niet wilt zijn. Weet jij nog wel waar je bent? Heb jij in jouw leven ruimte voor wat jij écht belangrijk vindt? Of kijk je straks terug op je leven en kom je dan tot de conclusie dat je het eigenlijk helemaal anders had willen doen? Vertraag op tijd en ga bewust uit wandelen…

Herken je dit?

Je leeft al wat langer met een onrustig gevoel. Je weet niet goed wat het is, maar één ding is zeker: het moet anders! Maar wat en hoe, dat weet je niet goed. Je voelt je wat verdwaald in je eigen leven.

Je hebt een groot plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel. Mensen doen graag een beroep op jou, want jij pakt taken snel op en staat voor anderen klaar. Dat vind je ook je christenplicht. Je leeft niet voor jezelf, maar voor een groter doel. Alleen zou het wel fijn zijn als dat niet ten koste van jezelf zou gaan. Want dat lijkt nu wel zo te zijn. Maar als je het niet zou doen, zou je je hoogstwaarschijnlijk schuldig voelen…

Dat schuldgevoel hè, dat is er toch al vaak. Omdat je vindt dat het nog beter moet of kan. Best kans dat je ’s avonds in bed nog eens terug denkt en precies kunt aanwijzen wat je anders had moeten doen. En dat blijven nadenken over een situatie, dat overkomt je vaak. Je vindt het lastig om dat los te laten.

En hoe staat het met jouw geloofsleven? Je kunt niet zonder, en toch lijkt echte aandacht en verbinding met God er de laatste tijd bij in te schieten. Hoewel je graag meer tijd zou besteden aan bidden of Bijbellezen, loop je er zelf misschien ook wel net zo hard bij weg. Want wie weet wat er boven komt aan emoties en gedachten…!

Echt en ontspannen leven lijkt een onmogelijke uitdaging. Er komt altijd wel wat tussen wat ten koste gaat aan jou en wat jij belangrijk vindt.

Het kan ook anders…

Stel je voor dat je daar bent waar je wilt zijn. Niet meer verdwaald of richtingloos, maar op jouw bestemming waar je ervaart dat je helemaal kunt zijn zoals je bent. Het klopt!

Je maakt je eigen keuzes, die bij jou passen, die je helpen op te laden en je in balans houden. Je kunt nog beter je verantwoordelijkheden nemen, problemen oplossen en voor anderen zorgen. Maar niet meer ten koste van jezelf en jouw eigen oplaadtijd.

Je kunt accepteren dat je fouten maakt en je blijft niet telkens malen over wat je anders had kunnen doen. Je bent goed zoals je bent. Hoe fijn is dat?

Die stille tijd met God, die doet je goed. Je hebt daar een manier voor gevonden die je werkelijk voedt en oplaadt. Niet dat je alle antwoorden hebt, maar je mag je vragen en zorgen neerleggen waar ze het beste kunnen zijn.

Er is weer evenwichtige en échte verbinding met je eigen hart, je omgeving en met God.

Ga mee, ‘Uit Wandelen’

Dat kan als je met mij ‘Uit wandelen’ gaat.

‘Uit Wandelen’ is een wandelcoachtraject van 7 coachwandelingen in de natuur die 1,5 uur duren. Het hele traject duurt ongeveer 4 maanden. Naast de wandelingen krijg je huiswerkopdrachten die je tussen de coachwandelingen door zelfstandig uitvoert.

Na dit traject:

  • Heb je de richting voor je leven (her)ontdekt
  • Ervaar je evenwicht in tijd en ruimte voor jezelf en voor anderen
  • Weet je wie je bent en wilt zijn
  • Weet je hoe je ontspanning vindt in Gods schepping
  • Mag je helemaal mens zijn in verbinding met jezelf, de ander en God

Je investering is € 655 incl. BTW

Je krijgt hiervoor:

  • 7 coachwandelingen van 1,5 uur
  • Een digitaal werkboek
  • 2 mp3-opnames met wandeloefeningen
  • Feedbackmomenten tussen de wandelingen door
  • Koffie of thee onderweg (als we dan toch gaan wandelen, zorgen we ook voor ontspannen genietmomentjes onderweg!)

Wat zeggen anderen?

“Eigenlijk had ik vooraf geen idee wat ik kon verwachten. Ik wilde meer geplande rust. Ook rust in mijn hoofd. Bewust wandelen hielp. Zien, opmerken en de natuur ook opsnuiven. Ik wandel nu bewuster. Veel alleen, maar met Jezus aan mijn hand. Dus toch niet alleen.
Als wandelcoach creëert Hanna rust waar wanorde heerst.
Anoniem, 14 december 2021

“Door te wandelen met iemand die wat verder van je af staat, hoopte ik tot fijne gesprekken te komen. Gesprekken die mij weer verder zouden helpen om door te gaan op een moeilijke weg. Ik wilde graag rust vinden in m’n hoofd nu ik met erg zware/moeilijke omstandigheden in mijn leven te maken heb gekregen. De rust hoopte ik vooral bij God te vinden en daarom heb ik voor een christelijke wandelcoach gekozen.

Het wandelen met jou, de rust die je uitstraalt, het vertrouwen wat je geeft, heeft me geholpen. Iedere keer weer liet je me vertellen wat me zo’n pijn doet. Je hebt me echt laten zien dat die pijn er ook mag zijn maar juist door het wandelen in de natuur/het bos liet je me ook zien dat God zo goed voor de natuur zorgt, daar waar een tak is afgebroken, heelt ook die wond op de stam. Als Hij al zo goed voor de bomen in het bos zorgt, zou Hij dat dan niet voor mij doen? En ook de oefening wandelen met Jezus aan je zij vond ik erg mooi: je hoeft niet alleen die moeilijke weg te gaan, Hij is er altijd bij. En natuurlijk wist ik dat ergens ook wel, maar om dit in een oefening te vatten, komt het veel duidelijker binnen. Ik vond het ook fijn dat er regelmatig voorbeelden uit de Bijbel bijgehaald werden, bekende verhalen die toen belangrijk waren voor de mensen, maar die ook nu nog heel goed toegepast kunnen worden in ons leven. Fijn om daar zo over te kunnen praten. Je weet zoveel over de natuur te vertellen, waarom bepaalde dingen gebeuren en waarom die nodig zijn. Ik realiseer me nu nog meer hoe groot onze Schepper moet zijn die alles geformeerd heeft. De cirkels die je me liet maken met een tak op de grond werken ook zo verhelderend, de uitleg die je daarbij gaf, ik heb een heleboel over mezelf geleerd en heb het gevoel dat ik mezelf nu beter ken en weet dat ik er mag zijn.


Al is de moeilijke situatie op zich niet veranderd, ik heb wat meer ruimte/rust in mijn hoofd gekregen. Ik begin nu te begrijpen waarom de één zo reageert op een heftige gebeurtenis en de ander weer op een andere manier. Je hebt me vooral ook geleerd goed voor mezelf te gaan zorgen, dingen moeten niet maar mogen.
Ik zou Hanna zeker wel aanbevelen als wandelcoach, omdat je een fijn persoon bent om mee te praten en je me het gevoel geeft dat ik er ook echt toe doe.”
Anoniem, 16 november 2021

“Ik gunde mijzelf een wandeltraject, enthousiast geworden na de eerste gratis wandeling. Bij mijzelf komen in God en zijn Schepping, bleek een rijke toegevoegde waarde te hebben op mijn therapie en coaching van mijn zoektocht naar werk. Onze gesprekken hielpen daarbij, de bewustwording van de natuur. Onbevangenheid ervaren en durven te gaan uitleven. En ook door reflectie van gevoelens weerspiegeling zoeken en vinden in Zijn schepping. De veiligheid en ruimte welke jij mij gaf en deze heerlijk te ontdekken en innemen. Ook mijn grenzen te ontdekken en zo in mijn zicht te brengen! Helder en zo belangrijk dat ik mag willen, wat wil ik en wat ik niet wil! Gaaf deze bewustwording! En de koffiemomenten, heerlijk, mooi, knus en zo mooie manier van evalueren!

De natuur in al zijn geledingen is bij mij binnen in gaan leven. Ik keek al in detail maar wandelde niet vaak in het bos. Nu ben ik elke dag in de natuur en zie alles en ervaar vaak God en de stilte en de rust en de ontspanning. Stil, en vrolijk maar ik kan ook verdrietig beginnen aan de wandelingen en troost ervaren in de prachtige kleuren, geuren, vogeltjes, besjes, bloemen . Er is oneindig veel te zien! Weldadig! De eerste wandeling liet je mij een hertenwissel zien, steeds hetzelfde spoor lopen, een vluchtweg. Ik mocht onder jouw coaching een nieuw spoor gaan ontdekken en gaan trekken en dat is nu zeker aan het inbedden in mijn hersenen. Top!


Hanna je bent een prachtvrouw! Jouw kwaliteiten als wandelcoach zijn, ruimte geven, aangever en zelf tot ontdekking laten komen. Je weet zoveel van de natuur en deelt dit zo enthousiast en vol respect! Door de gegeven opdrachten wordt het één geheel, mooi monument gemaakt en actief er bij gebleven door de opdrachten. Jouw samenvattingen van de keer ervoor, of de keer daarvoor. De verbindingen welke je steeds weer kunt leggen tussen de verschillende wandelingen waardoor het één grote wandeling is geworden door mijn hart en geest! Het Pastorale deel heb ik als onmisbaar ervaren, zo prachtig passend in het geheel.

Gebke Derks, 21 juni 2021

Ik wist niet wat ik kon verwachten, dus ik was nieuwsgierig wat het zou zijn. Ik wilde met het wandelcoachtraject meer rust bereiken. Eigenlijk heeft alles wel geholpen; het feit dat ik in de natuur liep, de gesprekken, de vragen. Hierdoor ben ik positiever geworden, dit valt de omgeving ook op.
Hanna helpt, stelt vragen waar je goed over na moet denken, maar daar heb je dan ook wat aan. Ze vat het op de juiste manier samen.

Anoniem, 28 mei 2021

“Ik vind het heerlijk! Ik ervaar zoveel vrijheid en veiligheid. Je geeft me inzichten waar ik weer mee verder kan. Het voelt zo fijn om samen met jou te wandelen en daarover te mogen praten. En ik ervaar verbinding, ik voel me verbonden met de natuur, met de schepping en daarin ook met God. Het is écht mijn moment geworden. Niet alleen tijdens onze coachwandelingen. Maar ik neem het mee de week in. Ik ga zelf ook wandelen en pas dan toe wat ik van je geleerd heb. Het is echt een verrijking. Want ik zag altijd wel veel om me heen, maar ik ga nu ook anders naar de natuur kijken. Ik zie veel meer en het zégt me veel meer.”
Anoniem, 17 maart 2021

“Mijn reden om met Hanna te gaan wandelen was om meer rust voor mezelf te krijgen. Rust in mijn hoofd en ontdekken welke keuzes ik wilde maken voor mijn gezin en werk. Wat hielp was om mijn verhaal te kunnen delen, waar serieus naar geluisterd wordt en tijdens het praten ook bewust te worden van de natuur en rust om je heen.
Hanna heeft me geholpen om naar mezelf te leren kijken en te zien wie ik ben. Ik weet nu waar ik sta en dat ik meer zelfvertrouwen mag hebben. Ik luister meer naar mezelf en ben me bewust van de keuzes die ik nu maak. Ik kan daardoor nu de juiste keuzes maken voor mij.”

Anoniem, 30 november 2020

“Hanna is een heel fijne wandelcoach. Ze is iemand bij je je meteen op je gemak voelt. Ze straalt rust uit, kan goed luisteren en helpt je om zelf oplossingen te vinden. Het ontspannen wandelen in de natuur heb ik als heel waardevol ervaren.”
Anoniem, 25 september 2020

Veel gestelde vragen over “Uit Wandelen”

Wat is wandelcoaching eigenlijk?

Dat is een hele goede vraag. De term wandelcoach kan verwarrend zijn. Daarom heb ik een video gemaakt waarin ik uitleg wat wandelcoaching is.

Ik hou wel van wandelen, maar niet van dat zweverige gedoe. Is wandelcoaching vaag?

Nee, juist niet! Door het coachen in de natuur kun je een vraag of situatie heel concreet maken. De natuur ligt vol met materialen die we kunnen inzetten. Bijvoorbeeld door je eraan te spiegelen en op die manier eigenschappen bij jezelf te herkennen. Of je ervaart hoe je tegen een bepaalde situatie opziet en hoe je dat aan kunt pakken, doordat er een obstakel op ons looppad ligt. Door datgene wat je in de natuur tegenkomt te vertalen naar je eigen leven, ervaar je veel meer wat het met je doet en hoe fijn het is als het anders kan.

We gaan onderweg toch geen bomen knuffelen hè?

Hoewel ik heel erg kan genieten van bomen en ze echt ontzagwekkend vind, ben ik geen boomknuffelaar. Als jij een boom wilt aanraken is dat oké. Wil jij een boom knuffelen? Vooral doen! En als je liever op afstand een boom observeert of er met een grote boog omheen loopt, mag dat helemaal jouw eigen keuze zijn.

Is het mogelijk om in mijn eigen omgeving met jou te wandelen?

De coachwandelingen vinden plaats in de omgeving van Veenendaal. In overleg kan het mogelijk zijn om dit gebied tot een straal van 25 km rondom Veenendaal op te rekken.

Is de locatie waar we wandelen bereikbaar met Openbaar Vervoer?

Er stopt een bus op 5 minuten loopafstand van ons startpunt. Ook is het mogelijk om met de trein te komen. Vanaf station Veenendaal-Centrum loop je in ongeveer 20 minuten naar de startlocatie.

Kan ik eerst kennismaken voor ik me vastleg aan een coachtraject?

Om alvast een idee te krijgen of een wandelcoachtraject iets voor je is, kun je een gratis kennismakingsgesprek via zoom inplannen. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten. Wil je liever wandelend kennismaken, dan kun je een vrijblijvend gesprek van 45 minuten aanvragen via het contactformulier.

Wordt wandelcoaching vergoed?

In principe wordt wandelcoaching niet vergoed door een ziektekostenverzekering. Het kan in bepaalde gevallen wel mogelijk zijn om een coachtraject bijvoorbeeld door je werkgever te laten betalen. Vaak heeft een werkgever een budget voor persoonlijke ontwikkeling van werknemers. Neem gerust contact met me op als je hier vragen over hebt. We kunnen dan samen bespreken wat er in jouw situatie wellicht mogelijk is.

Kan ik het wandelcoachtraject ook in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk (na overleg) om in twee of drie termijnen te betalen. Wanneer je van deze regeling gebruik wilt maken, kun je dat in het voorgesprek aangeven.

Gaat een coachwandeling ook door als het regent?

We wandelen door weer en wind! Juist de wisselende weersomstandigheden kunnen heel effectief zijn tijdens wandelcoaching en werken als een spiegel voor wat er in je leven gebeurt of hoe jij in het leven staat. Daarnaast is wandelen in de regen erg gezond: er zit veel zuurstof in de lucht en je voelt je na afloop meestal sterker dan daarvoor.

Alleen als de weersomstandigheden gevaarlijk zijn (onweer/storm/ijzel) wordt een afspraak verzet. Het KNMI geeft bij gevaarlijk weer weercodes af (geel/oranje/rood). Mocht er op onze wandellocatie een weercode zijn afgegeven, dan neem ik contact met je op.

Hoe houd je rekening met COVID-19?

Het wandelen in de natuur kan in tweetallen meestal doorgaan. Maar we houden ons daarbij wel zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM. Lees hier wat mijn beleid is inzake COVID-19.

Ik heb een andere vraag…

Je kunt je vraag of vragen via dit contactformulier aan me stellen. Dan beantwoord ik die zo snel mogelijk!

Reacties zijn gesloten.