Coachtraject

Wandelcoachtraject: Uit Wandelen

We zijn allemaal onderweg en niemand weet precies hoe zijn of haar levenspad zal lopen. Er zijn fases in een leven waarin alles bijna vanzelf lijkt te gaan. Die fases worden afgewisseld met perioden waarin het prettig kan zijn om even met iemand op te lopen, je verhaal te kunnen doen en samen te sparren. Daarvoor heb ik het wandelcoachtraject “Uit Wandelen” ontwikkeld.

Zoeken naar richting

Misschien zit jij nu in een fase waarin je je wat verdwaald voelt of richtingloos. Je voelt dat je een andere kant uit moet of wilt met je leven, maar hebt nog niet helder welke kant dat dan moet zijn. Maar dat er iets moet veranderen, dat weet je al wel.

Worstelen met vragen

Het kan ook zo zijn dat je best een heftige tijd achter de rug hebt, korter of langer geleden. Dromen heb je los moeten laten. Of je hebt afscheid moeten nemen van een geliefde. Misschien heb je ander slecht bericht gehad. En je vraagt je af: waarom? Wat heeft het voor zin? Zit er een betekenis, een doel, een plan achter deze gebeurtenissen? En waar is God in dit alles?

Verlangen naar meer

Mogelijk lijkt je leven zo op het oog prima op orde. Maar het geeft je geen voldoening. Het blijft wat oppervlakkig in je werk of in je contacten. Of je merkt dat er meer potentie in jou zit, maar het komt er niet uit. Alsof je je roeping hebt gemist. En je verlangt naar meer, naar een betekenisvol leven.

Leven met aandacht

Hoe fijn zou het zijn om je aandacht te mogen richten op dat wat er écht toe doet? Meer ruimte in je leven om te genieten van dat wat het leven de moeite waard maakt. Tijd vrij maken voor de mensen die belangrijk voor je zijn. Je inzetten om de wereld een beetje mooier te maken. Al is het maar een klein beetje…

Ga mee Uit Wandelen

Tijdens dit wandelcoachtraject gaan we in ongeveer zes weken samen op zoek met de vragen en thema’s die jij aandraagt. De eerste week ga je zelfstandig aan de slag met het zoeken en ervaren van stiltemomenten in je leven. In de stilte zullen thema’s, gedachten, emoties of verlangens op komen borrelen. Tijdens de eerste coachwandeling gaan we daar actief mee bezig. De vervolgwandelingen zullen je steeds een stapje verder brengen. Tussen de wandelingen in blijf je zelfstandig bezig met het digitale werkboek dat je ontvangt.

Door bewust te vertragen en ruimte te geven aan momenten van stilte, ga je meer verbinding met je eigen hart ervaren. Je komt in contact met jezelf en voelt daadwerkelijk hoe het met je gaat. Dat kan best spannend zijn, maar het zal je ook hele waardevolle inzichten geven. Op die manier ga je ontdekken wat het is dat jij werkelijk belangrijk vindt en waar jij niet zonder wilt in jouw leven. Dat helpt om keuzes te maken op jouw levenspad die goed zijn voor jou en passen bij wie jij bent.

Kennismaken

Wil je liever eerst eens kennismaken? Dat begrijp ik heel goed en dat kan! Wandelend of (beeld)bellend, wat je maar wilt. Je plant heel makkelijk zelf een afspraak in via deze website.

Aandachtige stilte in de schoonheid van de schepping

Tijdens de wandelingen staan we bewust stil bij de prachtige omgeving van de natuur waarin we wandelen. De bomen, planten en dieren, de weersomstandigheden en de seizoenen, ze kunnen je een spiegel voorhouden waarin je meer over jezelf leert. Niet vaag of zweverig, maar juist heel concreet.

Natuur helpt je om tot rust te komen. Door in het bos te wandelen neem je afstand van je dagelijkse bezigheden en kom je al helemaal in beweging. Dat helpt om ook de processen in je hoofd en hart op gang te helpen. In de stilte van de natuur, maak je makkelijker contact met je eigen hart en gaat praten vaak vanzelf. Je zult zien dat je hele bijzondere en onverwachte inzichten op zult doen!

We gaan ook genieten. We hebben samen hele serieuze gesprekken die écht ergens over gaan en alle moeilijke en pijnlijke onderwerpen mogen besproken worden. En er gaan ook momenten komen dat we samen lachen. De natuur zal ons soms verrassen met haar schoonheid en we pakken elke keer een picknickmomentje om samen koffie of thee te drinken.

Op een rijtje

Voor het wandelcoachtraject ‘Uit Wandelen’ betaal je € 425,- incl. btw*

Je krijgt hiervoor:

4 coachwandelingen van 1,5 uur
Een digitaal werkboek
2x mp3-opname met wandeloefening
Koffie of thee onderweg

*het is ook mogelijk om in twee termijnen te betalen

Wat zeggen anderen?

Ik zag het meest op tegen wat er ” los” zou komen.
In het begin van het wandelcoach traject was er de oefening dat Jezus naast je loopt en wat Hij tegen je zegt. Dit was heel bijzonder om te ervaren. Op het einde van het coachtraject in de abdij de ervaring dat ik los mag laten en het in handen van onze Vader mag leggen.
Hanna luistert, is doortastend en weet de vinger op de soms zere plek te leggen, maar altijd met geduld, vriendelijk en liefdevol.

– Vrouw, 55 jaar, november 2022

“Ik zag er niet zozeer tegenop, maar juist erg naar uit. Het leek mij een perfecte manier: wandelen en onderwijl praten over de dingen die je bezig houden. Dat is uitgekomen.

De nieuwe bewustwording van persoonlijke waarden die ik belangrijk vind, heeft me stil gezet bij dat ik in mijn leven meer ruimte moet geven aan die dingen waar mijn persoonlijke waarden mee overeenkomen. De oneliner ‘durf te leven’ was een mooi inzicht en waardevol.

Hanna is een heel prettig en toegankelijke coach. Kan de processen in de natuur goed doorvertalen naar processen in het leven. Ze houdt het luchtig en zet je zelf goed tot denken en reflectie. Tof mens om mee te wandelen. Echt aan te raden als je van wandelen, natuur en nadenken over de zingeving van het leven houdt!

– Vrouw, 32 jaar, oktober 2022

Ik zag vooraf op tegen mijn emoties. Frustraties kwamen niet uit en als er verdriet eruit kwam was dit niet erg. Dat je naar mij luisterde, terugkoppelde wat ik zei, vond ik waardevol. Ik werd begrepen, je legde uit wat ik meemaakte, hoe ik dit kon zien en wat ik er uit kon leren.

Hanna is iemand bent die mij begrijpt, praten is prettig. De oefeningen die ik kreeg, heb ik als fijn ervaren omdat ik even ‘stil’ werd gezet in de natuur. Niet letterlijk, maar meer van ‘wat zie/hoor/ervaar ik om mij heen en wat doet dit met mij. Ik kan bij jou mijn problemen kwijt en samen kwamen we tot oplossingen of hoe ik met iets aan het werk kon gaan. Na de wandeling vond ik het jammer dat het klaar was want het was prettig om te wandelen en ondertussen ook bezig te zijn op een positieve manier.”

– Vrouw, 38 jaar, oktober 2022

“Ik wilde minder stress en meer rust en ruimte om te zijn. Buiten in de stilte van de natuur kom je tot rust, al lopend en pratend kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Ik ben me bewust geworden van de voordelen van lopen in de natuur. Opgelucht door het delen van probleemsituaties. Goede boekentips gekregen.
Hanna is een rustige stabiele persoonlijkheid. Ze deelt goede tips waar je echt iets aan hebt via nieuwsbrieven en podcasts.”

– Anoniem, april 2022

“Eigenlijk had ik vooraf geen idee wat ik kon verwachten. Ik wilde meer geplande rust. Ook rust in mijn hoofd. Bewust wandelen hielp. Zien, opmerken en de natuur ook opsnuiven. Ik wandel nu bewuster. Veel alleen, maar met Jezus aan mijn hand. Dus toch niet alleen.
Als wandelcoach creëert Hanna rust waar wanorde heerst.

– Anoniem, 14 december 2021

“Door te wandelen met iemand die wat verder van je af staat, hoopte ik tot fijne gesprekken te komen. Gesprekken die mij weer verder zouden helpen om door te gaan op een moeilijke weg. Ik wilde graag rust vinden in m’n hoofd nu ik met erg zware/moeilijke omstandigheden in mijn leven te maken heb gekregen. De rust hoopte ik vooral bij God te vinden en daarom heb ik voor een christelijke wandelcoach gekozen.

Het wandelen met jou, de rust die je uitstraalt, het vertrouwen wat je geeft, heeft me geholpen. Iedere keer weer liet je me vertellen wat me zo’n pijn doet. Je hebt me echt laten zien dat die pijn er ook mag zijn maar juist door het wandelen in de natuur/het bos liet je me ook zien dat God zo goed voor de natuur zorgt, daar waar een tak is afgebroken, heelt ook die wond op de stam. Als Hij al zo goed voor de bomen in het bos zorgt, zou Hij dat dan niet voor mij doen?

Al is de moeilijke situatie op zich niet veranderd, ik heb wat meer ruimte/rust in mijn hoofd gekregen. Ik begin nu te begrijpen waarom de één zo reageert op een heftige gebeurtenis en de ander weer op een andere manier. Je hebt me vooral ook geleerd goed voor mezelf te gaan zorgen, dingen moeten niet maar mogen.
Ik zou Hanna zeker wel aanbevelen als wandelcoach, omdat je een fijn persoon bent om mee te praten en je me het gevoel geeft dat ik er ook echt toe doe.”

– Anoniem, 16 november 2021

“Ik gunde mijzelf een wandeltraject, enthousiast geworden na de eerste gratis wandeling. Bij mijzelf komen in God en zijn Schepping, bleek een rijke toegevoegde waarde te hebben op mijn therapie en coaching van mijn zoektocht naar werk. Onze gesprekken hielpen daarbij, de bewustwording van de natuur. Onbevangenheid ervaren en durven te gaan uitleven. En ook door reflectie van gevoelens weerspiegeling zoeken en vinden in Zijn schepping. De veiligheid en ruimte welke jij mij gaf en deze heerlijk te ontdekken en innemen. Ook mijn grenzen te ontdekken en zo in mijn zicht te brengen! Helder en zo belangrijk dat ik mag willen, wat wil ik en wat ik niet wil! Gaaf deze bewustwording! En de koffiemomenten, heerlijk, mooi, knus en zo mooie manier van evalueren!

De natuur in al zijn geledingen is bij mij binnen in gaan leven. Ik keek al in detail maar wandelde niet vaak in het bos. Nu ben ik elke dag in de natuur en zie alles en ervaar vaak God en de stilte en de rust en de ontspanning. Stil, en vrolijk maar ik kan ook verdrietig beginnen aan de wandelingen en troost ervaren in de prachtige kleuren, geuren, vogeltjes, besjes, bloemen . Er is oneindig veel te zien! Weldadig! De eerste wandeling liet je mij een hertenwissel zien, steeds hetzelfde spoor lopen, een vluchtweg. Ik mocht onder jouw coaching een nieuw spoor gaan ontdekken en gaan trekken en dat is nu zeker aan het inbedden in mijn hersenen. Top!

Hanna je bent een prachtvrouw! Jouw kwaliteiten als wandelcoach zijn, ruimte geven, aangever en zelf tot ontdekking laten komen. Je weet zoveel van de natuur en deelt dit zo enthousiast en vol respect! Door de gegeven opdrachten wordt het één geheel, mooi monument gemaakt en actief er bij gebleven door de opdrachten. Jouw samenvattingen van de keer ervoor, of de keer daarvoor. De verbindingen welke je steeds weer kunt leggen tussen de verschillende wandelingen waardoor het één grote wandeling is geworden door mijn hart en geest! Het Pastorale deel heb ik als onmisbaar ervaren, zo prachtig passend in het geheel.

– Gebke Derks, 21 juni 2021

Ik wist niet wat ik kon verwachten, dus ik was nieuwsgierig wat het zou zijn. Ik wilde met het wandelcoachtraject meer rust bereiken. Eigenlijk heeft alles wel geholpen; het feit dat ik in de natuur liep, de gesprekken, de vragen. Hierdoor ben ik positiever geworden, dit valt de omgeving ook op.

Hanna helpt, stelt vragen waar je goed over na moet denken, maar daar heb je dan ook wat aan. Ze vat het op de juiste manier samen.

– Anoniem, 28 mei 2021

“Ik vind het heerlijk! Ik ervaar zoveel vrijheid en veiligheid. Je geeft me inzichten waar ik weer mee verder kan. Het voelt zo fijn om samen met jou te wandelen en daarover te mogen praten. En ik ervaar verbinding, ik voel me verbonden met de natuur, met de schepping en daarin ook met God. Het is écht mijn moment geworden. Niet alleen tijdens onze coachwandelingen. Maar ik neem het mee de week in. Ik ga zelf ook wandelen en pas dan toe wat ik van je geleerd heb. Het is echt een verrijking. Want ik zag altijd wel veel om me heen, maar ik ga nu ook anders naar de natuur kijken. Ik zie veel meer en het zégt me veel meer.”

– Anoniem, 17 maart 2021

“Mijn reden om met Hanna te gaan wandelen was om meer rust voor mezelf te krijgen. Rust in mijn hoofd en ontdekken welke keuzes ik wilde maken voor mijn gezin en werk. Wat hielp was om mijn verhaal te kunnen delen, waar serieus naar geluisterd wordt en tijdens het praten ook bewust te worden van de natuur en rust om je heen.

Hanna heeft me geholpen om naar mezelf te leren kijken en te zien wie ik ben. Ik weet nu waar ik sta en dat ik meer zelfvertrouwen mag hebben. Ik luister meer naar mezelf en ben me bewust van de keuzes die ik nu maak. Ik kan daardoor nu de juiste keuzes maken voor mij.”

– Anoniem, 30 november 2020

“Hanna is een heel fijne wandelcoach. Ze is iemand bij je je meteen op je gemak voelt. Ze straalt rust uit, kan goed luisteren en helpt je om zelf oplossingen te vinden. Het ontspannen wandelen in de natuur heb ik als heel waardevol ervaren.”

– Anoniem, 25 september 2020

Veel gestelde vragen over “Uit Wandelen”

Wat is wandelcoaching eigenlijk?

Dat is een hele goede vraag. De term wandelcoach kan verwarrend zijn. Daarom heb ik een video gemaakt waarin ik uitleg wat wandelcoaching is.

Ik hou wel van wandelen, maar niet van dat zweverige gedoe. Is wandelcoaching vaag?

Nee, juist niet! Door het coachen in de natuur kun je een vraag of situatie heel concreet maken. De natuur ligt vol met materialen die we kunnen inzetten. Bijvoorbeeld door je eraan te spiegelen en op die manier eigenschappen bij jezelf te herkennen. Of je ervaart hoe je tegen een bepaalde situatie opziet en hoe je dat aan kunt pakken, doordat er een obstakel op ons looppad ligt. Door datgene wat je in de natuur tegenkomt te vertalen naar je eigen leven, ervaar je veel meer wat het met je doet en hoe fijn het is als het anders kan.

We gaan onderweg toch geen bomen knuffelen hè?

Hoewel ik heel erg kan genieten van bomen en ze echt ontzagwekkend vind, ben ik geen boomknuffelaar. Als jij een boom wilt aanraken is dat oké. Wil jij een boom knuffelen? Vooral doen! En als je liever op afstand een boom observeert of er met een grote boog omheen loopt, mag dat helemaal jouw eigen keuze zijn.

Is het mogelijk om in mijn eigen omgeving met jou te wandelen?

De coachwandelingen vinden plaats in de omgeving van Veenendaal. In overleg kan het mogelijk zijn om dit gebied tot een straal van 25 km rondom Veenendaal op te rekken.

Is de locatie waar we wandelen bereikbaar met Openbaar Vervoer?

Er stopt een bus op 5 minuten loopafstand van ons startpunt. Ook is het mogelijk om met de trein te komen. Vanaf station Veenendaal-Centrum loop je in ongeveer 20 minuten naar de startlocatie.

Kan ik eerst kennismaken voor ik me vastleg aan een coachtraject?

Om alvast een idee te krijgen of een wandelcoachtraject iets voor je is, kun je een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Je kunt kiezen voor een wandeling of (beeld)belafspraak. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Wordt wandelcoaching vergoed?

In principe wordt wandelcoaching niet vergoed door een ziektekostenverzekering. Het kan in bepaalde gevallen wel mogelijk zijn om een coachtraject bijvoorbeeld door je werkgever te laten betalen. Vaak heeft een werkgever een budget voor persoonlijke ontwikkeling van werknemers. Neem gerust contact met me op als je hier vragen over hebt. We kunnen dan samen bespreken wat er in jouw situatie wellicht mogelijk is.

Kan ik het wandelcoachtraject ook in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk (na overleg) om in twee termijnen te betalen. Wanneer je van deze regeling gebruik wilt maken, kun je dat in het voorgesprek aangeven.

Gaat een coachwandeling ook door als het regent?

We wandelen door weer en wind! Juist de wisselende weersomstandigheden kunnen heel effectief zijn tijdens wandelcoaching en werken als een spiegel voor wat er in je leven gebeurt of hoe jij in het leven staat. Daarnaast is wandelen in de regen erg gezond: er zit veel zuurstof in de lucht en je voelt je na afloop meestal sterker dan daarvoor.
Alleen als de weersomstandigheden gevaarlijk zijn (onweer/storm/ijzel) wordt een afspraak verzet. Het KNMI geeft bij gevaarlijk weer weercodes af (geel/oranje/rood). Mocht er op onze wandellocatie een weercode zijn afgegeven, dan neem ik contact met je op.

Hoe houd je rekening met COVID-19?

Het wandelen in de natuur kan in tweetallen meestal doorgaan. Maar we houden ons daarbij wel zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM. Lees hier wat mijn beleid is inzake COVID-19.

Ik heb een andere vraag…

Je kunt je vraag of vragen via dit contactformulier aan me stellen. Dan beantwoord ik die zo snel mogelijk!

Reacties zijn gesloten.