Traject: Uit Wandelen

Al rennend door het leven van taak naar taak en van afspraak naar afspraak, kun je er op een dag zomaar achter komen dat je ergens bent beland waar je helemaal niet wilt zijn. Weet jij nog wel waar je bent? Heb jij in jouw leven ruimte voor wat jij écht belangrijk vindt? Of kijk je straks terug op je leven en kom je dan tot de conclusie dat je het eigenlijk helemaal anders had willen doen? Vertraag op tijd en ga bewust uit wandelen…

Herken je dit?

Je leeft al wat langer met een onrustig gevoel. Je weet niet goed wat het is, maar één ding is zeker: het moet anders! Maar wat en hoe, dat weet je niet goed. Je voelt je wat verdwaald in je eigen leven.

uit wandelen - zinstap - christelijke wandelcoach wandelcoaching - veenendaal

Je hebt een groot plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel. Mensen doen graag een beroep op jou, want jij pakt taken snel op en staat voor anderen klaar. Dat vind je ook je christenplicht. Je leeft niet voor jezelf, maar voor een groter doel. Alleen zou het wel fijn zijn als dat niet ten koste van jezelf zou gaan. Want dat lijkt nu wel zo te zijn. Maar als je het niet zou doen, zou je je hoogstwaarschijnlijk schuldig voelen…

Leeg. Niet per sé qua lichamelijke energie, maar enthousiast ben je zelden tegenwoordig. Gesprekken gaan steeds over hetzelfde, je windt je op omdat niemand zich druk maakt over de wezenlijk thema’s van het leven. Wat heeft het allemaal voor zin?

Je doet de taken die voor je liggen of schuift het voor je uit. Ze geven je geen voldoening (meer). Ergens voelt het alsof je toch voor meer gemaakt bent dan dit.

En hoe staat het met jouw geloofsleven? Je kunt niet zonder, en toch lijkt echte aandacht en verbinding met God er de laatste tijd bij in te schieten. Hoewel je graag meer tijd zou besteden aan bidden of Bijbellezen, loop je er zelf misschien ook wel net zo hard bij weg.

Het kan ook anders…

Stel je voor dat je daar bent waar je wilt zijn. Niet meer verdwaald of richtingloos, maar op jouw bestemming waar je ervaart dat je helemaal kunt zijn zoals je bent. Het klopt!

Je maakt je eigen keuzes, die bij jou passen, die je helpen op te laden en je in balans houden. Je kunt nog beter je verantwoordelijkheden nemen, problemen oplossen en voor anderen zorgen. Maar niet meer ten koste van jezelf en jouw eigen oplaadtijd.

Het mag echt ergens over gaan en dat maakt je geïnspireerd en voldaan. Je geniet van mooie dingen en momenten, contacten en zinvolle inhoud. Je werkt aan jouw persoonlijke groei als mens.

Voor taken die voor jou betekenis hebben, maak je bewust tijd vrij. Want je levert graag jouw bijdrage om de wereld een klein beetje beter maken dan je haar hebt aan getroffen.

Er is weer échte verbinding met je eigen hart, je omgeving en met God.

Ga mee, ‘Uit Wandelen’

uit wandelen - zinstap - christelijke wandelcoach veenendaal

Dat kan als je met mij ‘Uit wandelen’ gaat.

‘Uit Wandelen’ is een wandelcoachtraject van 7 coachwandelingen in de natuur die 1,5 uur duren. Het hele traject duurt ongeveer 4 maanden. Naast de wandelingen krijg je huiswerkopdrachten die je tussen de coachwandelingen door zelfstandig uitvoert.

Na dit traject:

  • Heb je de richting voor je leven (her)ontdekt
  • Ervaar je evenwicht in tijd en ruimte voor jezelf en voor anderen
  • Ben jij geïnspireerd om nieuwe stappen te zetten
  • Weet jij hoe je jouw leven betekenisvol invult
  • Mag je helemaal mens zijn in verbinding met jezelf, de ander en God
aanmelden wandelcoachtraject zinstap christelijke wandelcoach veenendaal

Je investering is € 625 incl. BTW

uit wandelen is ook genieten - zinstap - christelijke wandelcoach veenendaal

Je krijgt hiervoor:

  • 7 coachwandelingen van 1,5 uur
  • Een digitaal werkboek
  • 2 mp3-opnames met wandeloefeningen
  • Feedbackmomenten tussen de wandelingen door
  • Koffie of thee onderweg (als we dan toch gaan wandelen, zorgen we ook voor ontspannen genietmomentjes onderweg!)

Wat zeggen anderen?

Ik wist niet wat ik kon verwachten, dus ik was nieuwsgierig wat het zou zijn. Ik wilde met het wandelcoachtraject meer rust bereiken. Eigenlijk heeft alles wel geholpen; het feit dat ik in de natuur liep, de gesprekken, de vragen. Hierdoor ben ik positiever geworden, dit valt de omgeving ook op.
Hanna helpt, stelt vragen waar je goed over na moet denken, maar daar heb je dan ook wat aan. Ze vat het op de juiste manier samen.

Anoniem, 28 mei 2021

“Ik vind het heerlijk! Ik ervaar zoveel vrijheid en veiligheid. Je geeft me inzichten waar ik weer mee verder kan. Het voelt zo fijn om samen met jou te wandelen en daarover te mogen praten. En ik ervaar verbinding, ik voel me verbonden met de natuur, met de schepping en daarin ook met God. Het is écht mijn moment geworden. Niet alleen tijdens onze coachwandelingen. Maar ik neem het mee de week in. Ik ga zelf ook wandelen en pas dan toe wat ik van je geleerd heb. Het is echt een verrijking. Want ik zag altijd wel veel om me heen, maar ik ga nu ook anders naar de natuur kijken. Ik zie veel meer en het zégt me veel meer.”
Anoniem, 17 maart 2021

“Mijn reden om met Hanna te gaan wandelen was om meer rust voor mezelf te krijgen. Rust in mijn hoofd en ontdekken welke keuzes ik wilde maken voor mijn gezin en werk. Wat hielp was om mijn verhaal te kunnen delen, waar serieus naar geluisterd wordt en tijdens het praten ook bewust te worden van de natuur en rust om je heen.
Hanna heeft me geholpen om naar mezelf te leren kijken en te zien wie ik ben. Ik weet nu waar ik sta en dat ik meer zelfvertrouwen mag hebben. Ik luister meer naar mezelf en ben me bewust van de keuzes die ik nu maak. Ik kan daardoor nu de juiste keuzes maken voor mij.”

Anoniem, 30 november 2020

“Hanna is een heel fijne wandelcoach. Ze is iemand bij je je meteen op je gemak voelt. Ze straalt rust uit, kan goed luisteren en helpt je om zelf oplossingen te vinden. Het ontspannen wandelen in de natuur heb ik als heel waardevol ervaren.”
Anoniem, 25 september 2020

aanmelden wandelcoachtraject zinstap christelijke wandelcoach veenendaal

Veel gestelde vragen over “Uit Wandelen”

Wat is wandelcoaching eigenlijk?

Dat is een hele goede vraag. De term wandelcoach kan verwarrend zijn. Daarom heb ik een video gemaakt waarin ik uitleg wat wandelcoaching is.

Ik hou wel van wandelen, maar niet van dat zweverige gedoe. Is wandelcoaching vaag?

Nee, juist niet! Door het coachen in de natuur kun je een vraag of situatie heel concreet maken. De natuur ligt vol met materialen die we kunnen inzetten. Bijvoorbeeld door je eraan te spiegelen en op die manier eigenschappen bij jezelf te herkennen. Of je ervaart hoe je tegen een bepaalde situatie opziet en hoe je dat aan kunt pakken, doordat er een obstakel op ons looppad ligt. Door datgene wat je in de natuur tegenkomt te vertalen naar je eigen leven, ervaar je veel meer wat het met je doet en hoe fijn het is als het anders kan.

We gaan onderweg toch geen bomen knuffelen hè?

Hoewel ik heel erg kan genieten van bomen en ze echt ontzagwekkend vind, ben ik geen boomknuffelaar. Als jij een boom wilt aanraken is dat oké. Wil jij een boom knuffelen? Vooral doen! En als je liever op afstand een boom observeert of er met een grote boog omheen loopt, mag dat helemaal jouw eigen keuze zijn.

Is het mogelijk om in mijn eigen omgeving met jou te wandelen?

De coachwandelingen vinden plaats in de omgeving van Veenendaal, Rhenen of Ede. In overleg kan het mogelijk zijn om dit gebied tot een straal van 25 km rondom Veenendaal op te rekken.

Is de locatie waar we wandelen bereikbaar met Openbaar Vervoer?

Er stopt een bus op 5 minuten loopafstand van ons startpunt. Ook is het mogelijk om met de trein te komen. Vanaf station Veenendaal-Centrum loop je in ongeveer 20 minuten naar de startlocatie.

Kan ik eerst kennismaken voor ik me vastleg aan een coachtraject?

Voor we een wandelcoachtraject starten, beginnen we meestal met een gratis coachwandeling om alvast te ervaren wat het coachen in de natuur inhoudt en om met elkaar kennis te maken. Deze wandeling duurt ongeveer 45 minuten. Het is ook mogelijk om die kennismaking telefonisch of via een beeldverbinding te doen.

Hoe houd je rekening met COVID-19?

Het wandelen in de natuur kan in tweetallen meestal doorgaan. Maar we houden ons daarbij wel zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM. Lees hier wat mijn beleid is inzake COVID-19.

Ik heb een andere vraag…

Je kunt je vraag of vragen via dit contactformulier aan me stellen. Dan beantwoord ik die zo snel mogelijk!

aanmelden wandelcoachtraject zinstap christelijke wandelcoach veenendaal

Reacties zijn gesloten.