Uit de natuur: over schallebijters en poppenwiegen…

“Nou, ik wil wel even wat bijzonders zien vandaag!” verkondigde ik al wandelend aan mijn metgezel. Natuurlijk dacht ik al aan ontmoetingen met wolven of op z’n minst een paar interessante keutels om te analyseren. Wanneer ik terugkom uit de natuur wil ik wel wat te vertellen hebben!

We liepen en zochten, elk met ons eigen wensenlijstje. Maar zoals dat vaak gaat: wanneer je actief iets zoekt, vind je weinig. We lieten die gedachte dus maar los.

Vanaf dat moment zie je ineens veel meer. De kleinere zaken die we eerder over het hoofd zagen, omdat we iets anders wilden zien. En het allerleukste is dat je dan ineens nieuwe dingen over de natuur leert.

Zo kwamen we een prachtige poppenwieg tegen. Wisten we niet, maar nu wel. Het nestje achter de schors van een den waar de larve van een boktor verpopt en als volwassen boktor tevoorschijn komt.

Na wat geritsel in de struiken vonden we ook een andere onbekende verschijning. De violette schallebijter. Alleen de naam is al fantastisch, vind je niet? De schallebijter is trouwens een loopkever en het schijnt dat deze inmiddels best zeldzaam is.

Zo zie je maar: zet je zintuigen open en laat je verrassen door de natuur. Je weet nooit welke leuke ontdekkingen je onderweg nog op doet!

Ook tijdens de natuurbelevingstochten ‘Op verhaal in de natuur’ ontdekken we elke keer iets nieuws. De moeite waard om eens mee te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *