Onverwachte obstakels op een opgeruimd obstakelpad

Een tijdje terug, tijdens een stiltewandeling, koos ik bewust voor een pad dat ik in gedachten had omgedoopt tot ‘obstakelpad’. Er hingen takken en struiken over het pad, waar je echt onderdoor en/of omheen moest lopen. Een boom was omgevallen over het pad en daar moest je overheen klauteren om verder te kunnen. Met andere woorden: een prachtig pad om als metafoor te gebruiken voor de obstakels in je leven.

Opgeruimd!

Toen we het pad bereikten en ik de oefening had meegegeven om eens na te denken over de obstakels in je eigen leven, bleek het pad ineens niet meer zoals het was. De obstakels waren opgeruimd, de weg was helemaal vrij!

Over metaforen gesproken. Zo kan het natuurlijk óók gaan in je leven. Dingen waar je als een berg tegenop ziet, die in de praktijk helemaal niet zoveel moeite blijken te kosten. Obstakels die lange tijd wellicht onterecht je keuzes bepaalden.

Natuur grijpt in

Deze week liep ik weer over het pad. Eigenlijk miste ik de obstakels wel een beetje, want stiekem vind ik het wel leuk om over bomen te klauteren en wat uitdaging op mijn route te vinden. Tot mijn verrassing trof ik het pad opnieuw anders aan dan ik verwacht had!

Het obstakelpad is terug. Prachtig opgeruimd door mensenhanden en de weg vrijgemaakt. Toch heeft de natuur weer obstakels toegevoegd. Struiken die midden op het pad groeien. Takken die door wind of wild verplaatst zijn en nu de weg versperren.

Geen garanties

Zo zie je maar. Je weet nooit wat er op je pad tevoorschijn komt. Het leven geeft geen garanties. Je kunt je best doen om alle obstakels en problemen te vermijden, maar die controle heb je niet. Belangrijker is om te ontdekken hoe je het beste met de obstakels in je leven om kunt gaan.

Wil je ontdekken hoe jij met de obstakels in je leven om kunt gaan? Of is er een bijzondere situatie in je leven waar je tegenaan blijft lopen? Ontdek hoe ik jou als wandelcoach daarin kan begeleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *