Afstand, een beetje avontuur en heel veel natuur

 “Gaan jullie kampéren?!” Met een flinterdun laagje afschuw in haar toon kijkt ze me aan: “oh nee hoor, dat is niks voor mij!”
Kamperen, ja! Erger nog: natuurkamperen, midden in het bos, met alleen de meest basale voorzieningen tot onze beschikking. En ik zie haar denken: waarom zou je dat in hemelsnaam willen?

Tja, moet ik haar nu vertellen van mijn eigen ervaringen? Mijn claustrofobische schrik midden in de nacht, toen ik niet meer wist waar de ingang van mijn tent was? Of van die keer dat ik voor het eerst op survival ging en we met elkaar moesten uitvinden hoe we het water overkwamen en ik er middenin viel. Die keer dat ik met mijn zus voor het eerst naar een natuurcamping ging, ik het ’s nachts koud kreeg en niet meer wist hoe ik het warm moest krijgen de volgende ochtend…

Ja, heel eerlijk gezegd heb ik voorbeelden genoeg waarom je beter niet kunt gaan kamperen. En toch!

Een met de natuur

Ik denk aan de eerste kop koffie, terwijl het nog helemaal stil is en het eerste morgenlicht nog door moet breken. Het gevoel van trots en voldoening wanneer de tent staat. Of wat dacht je van het gevoel van eenheid met de natuur, de absolute rust om je heen of dat gevoel van avontuur? Het meest indrukwekkende moment was wel die keer in de bronsttijd dat we midden in de nacht van alle kanten de herten om ons hoorden burlen. Magisch!

En dat je er dan achter komt dat die dagen met bijna niets je een veel gelukkiger en meer ontspannen gevoel geven dan thuis, met alles wat je aan luxe hebt én met alle bagage die daar bij hoort. Een gevoel dat je echt lééft!

“Hm, misschien is het juist wel een goed idee om een keer helemaal uit m’n comfortzone te gaan,” zei ze vijf minuten later. En in haar ogen zag ik iets sprankelen. Avontuur? Verlangen naar groei, een nieuwe ervaring, een diepe beleving van het leven?

Ga je mee natuurkamperen?

Op donderdag 13 april begint onze outdoorretraite ‘Alleen maar Buiten zijn’. Een beetje avontuur, heel veel natuur en een paar dagen afstand van de dagelijkse realiteit. Wil jij de avonturier in jezelf ontdekken? Ga dan mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *