Outdoorretraite

Outdoorretraite ‘Alleen maar BUITEN zijn’

Terug naar de natuur en alleen maar buiten zijn. Je dagelijkse bagage laat je even achter en je neemt alleen het hoognodige mee. Weg van de afleiding kun je in de natuur tot jezelf komen.

Midden in de natuur

We noemen het een outdoorretraite, maar we gaan zeker niet stilzitten. Sterker nog, we gaan aan het werk! In het bos steken we de handen uit de mouwen en mogen we een kleine bijdrage leveren aan het onderhoud van een gezond bos.

Daarnaast ga je volop genieten van de natuur en ervaren welk effect de natuur op jou heeft. We zoeken de stilte, zodat je ook momenten hebt om geestelijk en lichamelijk te herademen. 

Tijdens deze dagen verblijven we dag en nacht in het bos. We kamperen op een exclusieve locatie, met alleen de meest basale voorzieningen.

Dicht bij jezelf

Juist deze omstandigheden creëren de ruimte om heel dicht bij jezelf te komen. Wellicht leer je zelfs een andere kant van jezelf kennen. Jij in verbinding met de natuur en/of God (wanneer geloof voor jou een rol speelt).

Tijdens de activiteiten wordt je gecoacht door Hanna en kun je gericht aan de slag met een voor jou belangrijke vraag of een specifiek thema dat in je leven speelt. Juist door de combinatie van buiten zijn in de natuur, stiltemomenten en actief bezig zijn, kunnen er prachtige processen in jou in beweging komen en verrassende nieuwe inzichten ontstaan.

Mayra (Outdoors met Mayra) is wildernisgids en weet alles over kamperen en overleven in de vrije natuur. Zij zal haar wijsheid met ons delen en zorgdragen voor de praktische kant van de outdoorretraite ‘Alleen maar BUITEN zijn’.

Beide zijn Mayra en Hanna natuurgids. Je kunt er dus op rekenen dat je deze dagen ook het een en ander over de natuur gaat leren. Maar bovenal willen we je een onvergetelijke natuurervaring meegeven.

Praktische informatie over de outdoorretraite

Wanneer?

De eerste Outdoorretraite was in mei 2023. Op dit moment staat er nog geen nieuwe outdoorretraite gepland. Heb je belangstelling voor deelname aan de volgende outdoorretraite? Mail me, zodat we je op de hoogte kunnen houden zodra we meer weten…

Je neemt zelf mee:

 • tent
 • slaapmatje
 • slaapzak
 • wandelschoenen
 • zitmatje

Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Voor het werken in de natuur is gereedschap aanwezig. Mocht je het fijn vinden, dan kun je eigen werkhandschoenen meenemen.

We komen op plekken waar de kans op teken groot is. Het is aan te raden om lange mouwen te dragen en je broekspijpen in je sokken te stoppen. Check jezelf regelmatig op teken.

Je ontvangt ongeveer twee weken van tevoren een exact overzicht met alle benodigdheden voor de outdoorretraite.

Investeren in jezelf

Deelname aan ‘Alleen maar BUITEN zijn’ vraagt om een investering van € 347,- (incl. btw). Daarvoor ontvang je:

 • onder begeleiding werken in de natuur
 • groepscoaching
 • 1-op-1 coachgesprek
 • stiltewandeling
 • natuurbelevingstocht
 • workshop vuur maken
 • workshop eetbare planten
 • overnachting op exclusieve locatie in de natuur
 • eten en drinken
 • werkboek

Veelgestelde vragen over de outdoorretraite

Gaat de outdoorretraite ook door als het stormt?

Bij vorst, storm en weersomstandigheden waarbij het KNMI een weercode (geel, oranje, rood) voor deze locatie afgeeft, gaat de outdoorretraite niet door. We zoeken dan naar een alternatieve datum. Je wordt hiervan uiteraard op tijd op de hoogte gebracht en we nemen je mee in het overleg over een nieuwe datum.

Zinstap staat voor christelijke wandelcoaching. Kan je alleen aan deze outdoorretraite meedoen als je christen bent?

Zeker niet! Iedereen is welkom. In de natuur speelt spiritualiteit vaak vanzelf wel een rol. We kunnen het erover hebben, maar alleen als jij daar behoefte aan hebt.

Reacties zijn gesloten.