Ook in de grijze novembermaand is de natuur prachtig!

Grote grijze wolken jagen langs de hemel. Soms is het even droog, dan weer komt de regen met bakken uit de lucht. De wind is stevig en voelt guur aan. Geen weer om lekker te gaan wandelen. Of toch wel?

natuurbeleving in november - schoonheid op grijze dagen - zinstap

Juist die grijze dagen in november kunnen je somber maken. Vooral als je op die dagen binnen blijft. En dat is zó jammer! Want het is buiten veel fijner dan je je kunt voorstellen.

Als je door het raam naar buiten kijkt, lijkt alles grijs en grauw. Wandelend door de natuur blijkt dat helemaal niet zo te zijn. Door de regenbuien is het bos opgefrist en stralen de kleuren je tegemoet. De druppels op het mos glinsteren als parels.

Het vochtige bos staat vol met prachtige paddenstoelen, de een nog mooier en meer bijzonder dan de ander.

Het is rustig buiten. Weinig mensen wagen zich in november aan een natuurwandeling. De rust voelt weldadig. Er zit veel zuurstof in de lucht. Herademen, vertragen, onthaasten…

De aandachtige kijker kan door de kalende bomen dieren zien scharrelen. De eekhoorn die zijn wintervoorraad aanlegt. Een bosuil rust in een holle boom. En met een beetje geluk kom je ook nog reeën of herten tegen.

Zoveel schoonheid en rust. De somberheid heeft geen enkele kans. Een novemberwandeling is genieten!

Ik daag je uit om het zelf mee te maken. Zaterdag 25 november staat er weer een natuurbelevingstocht op het programma. ‘Schoonheid op grijze dagen’. Blijf niet binnen in huis somberen, maar ga mee op avontuur in de natuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *