Veelzijdig aanbod in 2024: retraites, wandelingen, natuurbeleving en coaching

We naderen het einde van het jaar. Dat betekent dat ik ook al weer volop bezig ben met de plannen voor 2024. Sterker nog: de jaarplanning is eigenlijk alweer rond. Het is opnieuw een veelzijdig aanbod geworden. Ontdek het hieronder!

Kloosterretraite bij de Trappisten

De eerste retraite van 2024 is een kloosterretraite in april, die ik inmiddels voor het derde jaar op rij aanbiedt. De kloosterretraites vinden plaats in en om de cisterciënzer Abdij O.L.V. van Koningshoeven in Berkel-Enschot (bij Tilburg).

De kloosterretraite ‘Alleen maar Zijn’ is een geschenk aan jezelf. Het grootste geschenk dat ik zelf ooit ontvangen heb en tijdens deze dagen in de Abdij O.L.V. van Koningshoeven heel graag met je deel. De realisatie dat je alleen maar hoeft te zijn. Mens zijn. Ademen. Aanwezig zijn. Aanwezig in het hier en nu, maar bovenal zijn in de Aanwezigheid van God. Meer heeft een mens niet nodig. Het is heel basic – alle ballast van het dagelijkse leven mag even overboord. Tegelijk is het mooier dan het allermooiste geschenk dat je op aarde kunt bedenken.

We leven tijdens de dagen in de abdij mee op het ritme van de monniken. Deelname aan de gebedstijden en een sfeer van stilte maken daar onderdeel van uit. Het is een heel bijzondere ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Kamperen in de natuur tijdens de outdoorrretraite

Ook in 2024 staan er weer een aantal outdoorretraites op het programma, namelijk in mei, juni en oktober. Deze organiseer ik samen met Mayra van Teeffelen, wildernis- en natuurgids bij Outdoors met Mayra. We noemen het een outdoorretraite, maar we gaan zeker niet stilzitten. We hebben een mooi programma voor je met verschillende workshops. Daarnaast ga je volop genieten van de natuur en ervaren welk effect de natuur op jou heeft. We zoeken de stilte, zodat je ook momenten hebt om geestelijk en lichamelijk te herademen. 

Tijdens deze dagen verblijven we dag en nacht in het bos. We kamperen op een exclusieve locatie, met alleen de meest basale voorzieningen. De outdoorretraites zijn een mooie gelegenheid om meer te leren over de natuur, maar vooral ook over jezelf en je eigen leven.

Stiltewandelingen met een thema

Naast de retraites organiseer ik ook opnieuw verschillende groepswandelingen. De stiltewandelingen rondom Stille Zaterdag en op Oudejaarsdag komen weer terug. Daarnaast zal in samenwerking met Mark Terlage Uitvaartzorg opnieuw een stiltewandeling rondom rouw en verlies georganiseerd worden.

Tijdens de stiltewandelingen staan we regelmatig even stil bij een gedicht, een aandachtspuntje of iets kenmerkends in de natuur. Wat heeft het je te zeggen? De ervaring leert dat deze wandelingen heel veel indruk kunnen maken.

Natuur ervaren en beleven: dat is genieten!

Maandelijks terugkerend zijn de natuurbelevingstochten. Een drie uur durende wandeling (maximaal 6 kilometer) waarbij we genieten van al het moois in de schepping. De kleuren en geuren, de dieren, de seizoenen. En elke maand is de natuur anders en staat er een ander onderwerp centraal. Veel te leren, maar vooral heel veel verhalen om te ontdekken en beleven!

Denk bijvoorbeeld aan een speciale wandeling in de vroege morgen om het concert van de vogels te beluisteren. Of een wandeling in de bronsttijd van de edelherten. Maar ook in de winter is de natuur prachtig en gaan we er op uit. Ga jij een keer mee?

Wandelcoaching gedurende het hele jaar

Tenslotte is het natuurlijk in het hele jaar mogelijk om te starten met wandelcoaching. Het traject ‘Met je ziel onder de arm’ is een wandelcoachtraject van 7 wandelingen waarin de zorg voor je eigen ziel centraal staat. Ontdek hoe jij jouw plaats in het leven in kunt nemen, hoe je jouw leven richting en zin geeft. Onderweg naar een bezield en vervuld leven.

De Trage Morgens starten weer vanaf mei. Dan kunnen we in alle rust de diepte in tijdens een eenmalige coachwandeling van ongeveer 3 uur. We hebben daarin ook heel veel ruimte voor stilte en ontmoeting met jezelf. Heel waardevol om een bepaalde vraag of een afgebakend thema eens goed te onderzoeken en antwoorden in rust te laten ontstaan.

Veelzijdig aanbod op de jaarplanning 2024

Wil je de jaarplanning in één oogopslag bekijken? Dat kan! Download het pdf-bestand door op de foto hieronder te klikken.

Zinstap Jaarplanning 2024 - veelzijdig aanbod - retraite natuur klooster stilte wandelen wandelcoaching natuurgids natuurexcursie natuurbeleving

Een overzicht met alle activiteiten waar je op dit moment al voor aan kunt melden, vind je terug in de agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *