Ik vind dat ik meer zou moeten doen…

“Ik vind dat ik méér zou moeten doen…”

Zelf heb ik best een aantal jaren geworsteld met het zoeken van de zin van mijn leven. Waarom ben ik hier? Doe ik wel genoeg? Wat vraagt God van mij? En elke keer moest ik het antwoord schuldig blijven. Schuldig, want ik voelde me echt tekort schieten.

Geen idee

Ik ben niet de enige die hier mee worstelt of worstelde. In mijn netwerk en bij coachees zie ik het ook terug. Een gevoel van tekortschieten. Maar ook iets wat het beste omschreven kan worden als ‘verlangen’ om meer te doen, verschil te maken, van betekenis te zijn.

Wat frustrerend als je meer wílt doen, maar het leven zoveel van je vraagt dat het je niet lukt. Dat je blijft aanmodderen met je gezondheid. Of dat je merkt dat je vast blijft lopen op de een of andere manier. Dat je het gewoonweg niet wéét. Hoe dan? Wat dan?

Egoïstisch zijn

Ik ken die strijd als geen ander. Maar ik heb ook ontdekt wat mijn leven wél betekenis en zin gegeven heeft. En vreemd genoeg moest ik daarvoor juist datgene doen waarvan ik vond dat het niet oké was. Egoïstisch zijn. Voor mijzelf kiezen. Afstand nemen van mijn verantwoordelijkheden en loslaten.

Werkelijk je verantwoordelijkheid nemen in het leven kan als je ook ruimte geeft aan jezelf. Als je ook voor jezelf durft te kiezen. Het is een balanceren tussen egoïsme en onbaatzuchtig zijn. Je eigen autonome zelf en de ander ontmoeten en samen met de ander optrekken, er voor de ander zijn. Zonder jezelf daar helemaal in te verliezen.

Samen wandelen

Laten we samen gaan wandelen als jij het gevoel hebt dat je jezelf onderweg kwijt bent geraakt. Of als je meer vragen hebt dan antwoorden. Als je zoekt naar richting, zin of betekenis in je leven.

We beginnen met stap 1: genieten van de kleine dingen, zodat je (weer) zin krijgt om te leven. Daarmee duiken we vanzelf de diepte in en komen we uit bij de kern waar het omgaat. Datgene wat jouw leven betekenis geeft. Aandacht voor wat écht telt.

Zullen we samen wandelen? Kijk voor meer informatie bij het wandelcoachtraject ‘Uit Wandelen’. En stel gerust je vragen als je twijfelt wat er het beste bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *