Dit zijn de voordelen van wandelen met je coach

De laatste jaren is steeds meer bekend over de gezondheidsvoordelen van wandelen. Het heeft bijvoorbeeld een positief effect op je slaap, reduceert stress en onrust en werkt ook goed bij depressieve gevoelens. Alleen daarom zou je al goed kunnen gaan wandelen. Doe dat vooral ook met je coach!

Want wandelcoaching gaat nog verder. Al wandelend praat je namelijk veel makkelijker, meer ongedwongen met de ander. Je hoeft elkaar niet aan te kijken en dat kan heel prettig zijn.

Tegelijkertijd ben je al in beweging. Daardoor ontstaat er ook meer aandacht voor je lichaam. Je voelt hoe je lichaam reageert op de wisselende omstandigheden. We letten op ademhaling en spanning in je lijf. Soms lukt het niet om je gedachten te doorbreken of uit een spiraal van emoties te komen. Maar door je lichaam een opdracht van beweging te geven, kun je ineens tóch verschil merken.

De wisselende omgeving maakt dat je hersenen zelf ook andere paden gaan bewandelen. Er ontstaan makkelijker nieuwe denkpatronen die je kunnen helpen om oude en blokkerende gedachten te doorbreken.

Tenslotte is er zóveel materiaal voorhanden wat we kunnen gebruiken tijdens de coaching. Letterlijk iets oprapen en dat weer loslaten als metafoor voor een bepaalde situatie doet meer dan alleen visualiseren. Bomen die je raken omdat ze jou een spiegel voorhouden. Dilemma’s die uit te beelden zijn op een kruispunt van verschillende wegen. Opties te over!

Er is echt nog veel meer over te vertellen. Ik zou zeggen: ga mee en probeer het eens uit!

Je kunt eenvoudig een keer kennismaken tijdens een korte wandeling. Plan deze zelf in op deze website of neem contact met me op via de mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *