Creëer momenten van rust in de drukte van december

Je kunt er als een berg tegenop zien: die laatste maand van het jaar. Volgepland met activiteiten en bijna verplichte sociale evenementen. Van feestje naar feestje en van viering naar viering. Het kan voelen als puur overleven, omdat je in de waan van de dag meegesleurd wordt. Laten we het dit jaar anders doen: met momenten van rust een aandachtige bezinning. Dat kan door middel van deze Adventskalender.

Persoonlijk heb ik de decembermaand pas de laatste jaren leren waarderen. En dat komt omdat ik deze maand meer alleen laat bepalen door de verwachtingen van anderen. Ik heb nooit zo goed gefunctioneerd in het verwachtingspatroon van de maatschappij. Niet alleen in december niet, maar gedurende het hele jaar trek ik graag mijn eigen plan. En ik zie dat veel van mijn cliënten daar ook behoefte aan hebben. Maar het eigenlijk best spannend en lastig vinden om daar een weg in te vinden.

Je kúnt er natuurlijk voor kiezen om onder een steen te gaan liggen in december, om dan pas in januari weer te ontwaken. Zoiets als een kleine winterslaap. Zeker wanneer de feestdagen confronterend en pijnlijk kunnen zijn. En dat zijn ze voor menigeen.

Aandacht voor wat écht telt

Zullen we het dit jaar anders doen? Bewust ruimte creëren voor stilte, rust en aandacht voor wat écht telt! Dat is het idee achter de Adventskalender die ik dit jaar presenteer. Dagelijks een moment van bezinning. Even stilstaan in de hectiek van de drukste maand van het jaar. Tijd voor jezelf. Tijd met God. Even de natuur intrekken. Voorbereiden op het mooie feest van Kerst, waar we de komst van het Kerstkind zelf verwachten. En een tijd waarin je eerlijk mag zijn over de mooie kanten van het leven, maar ook de verdrietige kanten.

Dan is december niet meer een maand van rennen en geleefd worden of óverleven. Maar een maand van aandachtig leven. Bewust stilstaan bij waar het in dit leven, in jóúw leven werkelijk omgaat. Op die manier kijk ik juist naar de laatste maand van het jaar uit.

Doe je mee? Je kunt de Adventskalender hieronder aanvragen. Die ontvang je dan vanaf de eerste Adventzondag 27 november.

3 reacties:

  1. Ik krijg het niet voor elkaar om me op tegeven

  2. Pingback:Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is er met me aan de hand?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *