Daarom is het goed te weten dat God bij je is

“De oefening wandelen met Jezus aan je zij vond ik erg mooi: je hoeft niet alleen die moeilijke weg te gaan, Hij is er altijd bij. En natuurlijk wist ik dat ergens ook wel, maar om dit in een oefening te vatten, komt het veel duidelijker binnen.”

Biddend wandelen

Als je op mijn website de ervaringen van mijn coachees leest, kom je verschillende keren een opmerking als deze tegen. Wandelen met Jezus, wandelen met God, dat maakt dus écht verschil!

Tijdens de wandelcoachtrajecten komt deze oefening bijna altijd wel een keer langs. Het is geen vage of spannende oefening. Eigenlijk is het gewoon een vorm van bidden. Je biddend voorstellen dat Jezus bij je is en met je mee loopt. Dat je Hem alles kunt vertellen. En dat Hij misschien zelfs wel antwoord geeft.

Troost en erkenning

Het wordt vaak genoemd als bemoediging of troost. “Gelukkig mag je weten dat je niet alleen bent, God is bij je…” Waarom is het zo belangrijk om te weten dat God erbij is?

Het kan troost geven te weten dat er Iemand is die je nooit in de steek laat. Dat er Iemand is die precies weet wat je doormaakt, omdat Jezus tijdens zijn tijd op aarde al onze pijn en al ons lijden op zich heeft genomen en heeft gedragen. Die wetenschap maakt dat je niet langer alleen bent, niet langer alleen vecht. Erkenning voor jou en voor wat jij meemaakt, voelt.

Hoopvolle toekomst

Maar weet je wat nog veel mooier is aan wandelen met God, met Jezus? Wandelen met Jezus betekent dat je wandelt met Hem die de dood heeft overwonnen, toen Hij op die Eerste Paasdag opstond. Je wandelt dus met Hem die al die pijn en ellende ook de wereld úítgedragen heeft. Als je wandelt met God, wandel je met Degene die uit alle macht toewerkt naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar geen tranen meer zullen zijn. En dat is geen actie op hoop van zegen, maar met de wetenschap dat de eindzege al is behaald!

Wandelen met God, wandelen met Jezus geeft Hoop. Kracht voor vandaag, maar bovenal hoop op een geweldige toekomst. Jouw zorgen, jouw tranen, jouw lijden, ze zijn niet voor altijd. Er komt een eind aan. En tot het zover is, blijft Hij bij je. Elke stap, op elk moment. Ook als je het niet altijd zo ervaart.

Wandel je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *