Ervaringen

Wat zeggen anderen?

Soms kan het maken van een keuze makkelijker zijn, als je weet hoe anderen iets hebben ervaren. Onderstaande ervaringen zijn van coachees die het wandelcoachtraject “Uit Wandelen” hebben gevolgd bij Zinstap.

“Ik gunde mijzelf een wandeltraject, enthousiast geworden na de eerste gratis wandeling. Bij mijzelf komen in God en zijn Schepping, bleek een rijke toegevoegde waarde te hebben op mijn therapie en coaching van mijn zoektocht naar werk. Onze gesprekken hielpen daarbij, de bewustwording van de natuur. Onbevangenheid ervaren en durven te gaan uitleven. En ook door reflectie van gevoelens weerspiegeling zoeken en vinden in Zijn schepping. De veiligheid en ruimte welke jij mij gaf en deze heerlijk te ontdekken en innemen. Ook mijn grenzen te ontdekken en zo in mijn zicht te brengen! Helder en zo belangrijk dat ik mag willen, wat wil ik en wat ik niet wil! Gaaf deze bewustwording! En de koffiemomenten, heerlijk, mooi, knus en zo mooie manier van evalueren!
De natuur in al zijn geledingen is bij mij binnen in gaan leven. Ik keek al in detail maar wandelde niet vaak in het bos. Nu ben ik elke dag in de natuur en zie alles en ervaar vaak God en de stilte en de rust en de ontspanning. Stil, en vrolijk maar ik kan ook verdrietig beginnen aan de wandelingen en troost ervaren in de prachtige kleuren, geuren, vogeltjes, besjes, bloemen . Er is oneindig veel te zien! Weldadig! De eerste wandeling liet je mij een hertewissel zien, steeds hetzelfde spoor lopen, een vluchtweg. Ik mocht onder jouw coaching een nieuw spoor gaan ontdekken en gaan trekken en dat is nu zeker aan het inbedden in mijn hersenen. Top!
Hanna je bent een prachtvrouw! Jouw kwaliteiten als wandelcoach zijn, ruimte geven, aangever en zelf tot ontdekking laten komen. Je weet zoveel van de natuur en deelt dit zo enthousiast en vol respect! Door de gegeven opdrachten wordt het één geheel, mooi monument gemaakt en actief er bij gebleven door de opdrachten. Jouw samenvattingen van de keer ervoor, of de keer daarvoor. De verbindingen welke je steeds weer kunt leggen tussen de verschillende wandelingen waardoor het één grote wandeling is geworden door mijn hart en geest! Het Pastorale deel heb ik als onmisbaar ervaren, zo prachtig passend in het geheel.

Gebke Derks, 21 juni 2021

koffietijd - koffie drinken tijdens wandelcoaching - ervaringen - zinstap

Ik wist niet wat ik kon verwachten, dus ik was nieuwsgierig wat het zou zijn. Ik wilde met het wandelcoachtraject meer rust bereiken. Eigenlijk heeft alles wel geholpen; het feit dat ik in de natuur liep, de gesprekken, de vragen. Hierdoor ben ik positiever geworden, dit valt de omgeving ook op.
Hanna helpt, stelt vragen waar je goed over na moet denken, maar daar heb je dan ook wat aan. Ze vat het op de juiste manier samen.

Anoniem, 28 mei 2021

“Ik vind het heerlijk! Ik ervaar zoveel vrijheid en veiligheid. Je geeft me inzichten waar ik weer mee verder kan. Het voelt zo fijn om samen met jou te wandelen en daarover te mogen praten. En ik ervaar verbinding, ik voel me verbonden met de natuur, met de schepping en daarin ook met God. Het is écht mijn moment geworden. Niet alleen tijdens onze coachwandelingen. Maar ik neem het mee de week in. Ik ga zelf ook wandelen en pas dan toe wat ik van je geleerd heb. Het is echt een verrijking. Want ik zag altijd wel veel om me heen, maar ik ga nu ook anders naar de natuur kijken. Ik zie veel meer en het zégt me veel meer.”
Anoniem, 17 maart 2021

“Mijn reden om met Hanna te gaan wandelen was om meer rust voor mezelf te krijgen. Rust in mijn hoofd en ontdekken welke keuzes ik wilde maken voor mijn gezin en werk. Wat hielp was om mijn verhaal te kunnen delen, waar serieus naar geluisterd wordt en tijdens het praten ook bewust te worden van de natuur en rust om je heen.
Hanna heeft me geholpen om naar mezelf te leren kijken en te zien wie ik ben. Ik weet nu waar ik sta en dat ik meer zelfvertrouwen mag hebben. Ik luister meer naar mezelf en ben me bewust van de keuzes die ik nu maak. Ik kan daardoor nu de juiste keuzes maken voor mij.”

Anoniem, 30 november 2020

“Hanna is een heel fijne wandelcoach. Ze is iemand bij je je meteen op je gemak voelt. Ze straalt rust uit, kan goed luisteren en helpt je om zelf oplossingen te vinden. Het ontspannen wandelen in de natuur heb ik als heel waardevol ervaren.”
Anoniem, 25 september 2020

En wat nog meer?

Zinstap biedt niet alleen wandelcoaching aan in de vorm van een traject. Maar je kunt ook online meedoen, bijvoorbeeld met Pelgrimeren in Advent, Pelgrimeren in de Stille Week, Pelgrimeren in de Zomer of Pelgrimeren in de Herfst. Lees welke ervaringen eerdere deelnemers hebben gedeeld:

Ik wilde graag aandacht geven aan ‘de weg naar Pasen’ en ik vind dit een mooie manier om dat te doen. Hetzelfde gold in de Adventstijd. Ik heb het als heel bijzonder ervaren, ik heb regelmatig gezegd ‘wat mooi Hanna’  …je doet het gewoon heel goed. Ik was iedere dag, stap voor stap, bewust(er) van de weg naar Pasen. De vragen die je meegeeft zijn mooie levensvragen waarbij ik echt even heb stilgestaan.
Christina, 27 april 2021

Ik heb me aangemeld, omdat deze manier om bezinning te houden voor de Stille Week mij heel erg aansprak. Ik hou van wandelen en om dat op deze manier te combineren, leek mij een leuke uitdaging. Het was fijn, er straalde rust van uit. Fijn om op eigen tijd even koptelefoon/oortjes in de kunnen doen en tijdens een wandeling dit te beluisteren. Ik heb stil kunnen staan bij de Stille Week, op een mooie manier, met ook nog eens een verdieping naar het dagelijkse leven.
Anoniem, 26 april 2021

Reacties zijn gesloten.