Retraite

Retraite: Alleen maar Zijn


Je hebt het grootste deel van je leven je best gedaan om het anderen naar de zin te maken. Met liefde heb je voor hen gezorgd, thuis, op het werk, in de kerk. Waar je maar kon. Maar nu wil je eigenlijk alleen maar rust en je snakt naar een paar dagen stilte. Alleen is datzelfde verlangen ook beangstigend. Want wat komt er dan boven?

Hoe heerlijk zou het zijn als je de stilte op kunt zoeken, maar tegelijkertijd niet bang hoef te zijn dat je alleen bent? Je hoeft niet in je eentje te worstelen met wat er aan emoties, herinneringen en gedachten op zou kunnen duiken. We gaan er gewoon samen mee aan de slag. We gaan niets forceren, maar laten het gewoon gebeuren. Je mag accepteren dat je alleen maar hoeft te zijn.

Ga mee op retraite!Je verblijft in het gastenhuis van de broeders van abdij O.L.V. van Koningshoeven en leeft mee op het ritme van de gemeenschap. Je doet mee aan de verschillende getijdengebeden in de kapel en gebruikt samen met eventuele andere gasten de maaltijden. Alles in rust en stilte.


Het fijne is: je bent er echt even uit. En dat betekent ook dat je jouw telefoon en andere apparatuur even mag vergeten. Geen internet en social media. Je hoeft even niet bereikbaar te zijn. Deze tijd is helemaal voor jou én God.
Tussen de gebedstijden door heb je alle tijd voor jezelf. Je kunt lekker gaan wandelen of een boek lezen. Net wat je zelf nodig hebt op de fase van jouw eigen levenspad op dit moment.Elke dag (behalve de eerste of de laatste dag) wandelen wij samen. Tijdens die coachwandeling praten we over wat je bezig houdt en waar je tegenaan loopt. Op die manier kun je echt met jouw thema aan de slag. En tussen de coachwandelingen in heb je een werkboek dat je helpt om concrete stappen te zetten.Natuurlijk maken we ook gebruik van de aanwezige natuur. Er is een prachtige kloostertuin, maar achter de abdij ligt ook een uitgestrekt bos waar je vrij mag wandelen. De schepping is of om van te genieten, maar biedt ook veel mogelijkheden om van te leren. En wellicht om Gods aanwezigheid te ervaren.
De hele omgeving leent zich ervoor om echt tot rust te komen. Hoe heerlijk is het om lekker op een bankje te gaan zitten en helemaal niets te hoeven? Alleen maar zijn en ademhalen…
Wandelen in stilte, tijd voor gebed en reflectie, aanwezig zijn in de natuur en tussendoor goede gesprekken met je wandelcoach. Allemaal ingrediënten om verbinding te maken. Met jezelf, de ander en God.

In het kort…

De retraite staat gepland van 21 t/m 24 juni 2022. Vooraf hebben we op donderdagavond 16 juni een korte zoombijeenkomst. Daarin maken we alvast kennis met elkaar en bespreken we wat je tijdens de dagen in het klooster kunt verwachten. We sluiten de retraite ook gezamenlijk af, op de vrijdagmiddag, tijdens een groepswandeling.

Je investering is € 475 incl. BTW

Je krijgt hiervoor:

  • 3 overnachtingen incl. maaltijden in het gastenhuis van Abdij O.L.V. van Koningshoeven
  • 1 groepsgesprek voorafgaand aan de retraite via zoom
  • 3 coachwandelingen van 50 minuten tijdens de retraite
  • 1 coachwandeling van 1,5 uur twee weken na de retraite (of een zoomgesprek van 1 uur)
  • 1 groepswandeling op de laatste dag van de retraite
  • Een werkboek

Aanmelden kan tot en met 27 mei 2022. Er is ruimte voor maximaal 5 deelnemers. Wanneer het maximaal aantal deelnemers is bereikt, kun je op de wachtlijst geplaatst worden.

Let op: je kunt je aanmelding kosteloos annuleren t/m 27 mei 2022. Wanneer je later annuleert, worden de verblijfskosten in rekening gebracht. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden.

Wil je meer weten over wandelcoaching? Bekijk dan deze video: wat is wandelcoaching?

Reacties zijn gesloten.