Sneeuw als spiegel voor je leven

Wijze lessen van Koning Winter

Sneeuw! Eindelijk… Ik hoor bij het kamp van de sneeuwliefhebbers. Wanneer de weermannen en -vrouwen over sneeuw beginnen, zit ik al bijna voor het raam te wachten op de eerste vlokken. Ik app heen en weer met mijn zus: “sneeuwt het bij jullie al? Nee? Bij ons ook nog niet… Maar het kan niet lang meer duren!” Ik houd ervan en voel me weer net dat kleine meisje, wat haar lol in de sneeuw niet op kon.

sneeuw als spiegel - zinstap - wandelcoaching

Je hebt ook een ander kamp, daar hoort mijn man bijvoorbeeld bij. Sneeuw in aantocht? Dan is het eigenlijk gelijk al tijd om een beetje te mopperen. Vieze rotzooi, koud, glad… En laten we wel wezen: érgens is ook dat wel waar.

Het is een prachtige tegenstelling en ik denk dat het veel zegt over hoe mensen op omstandigheden kunnen reageren. Het mooie van een dik sneeuwpak is dat die reacties uitvergroot worden. Laten we er gewoon eens een paar onder de loep nemen.

Het blije kind

Vol verwachting klopt haar hart. Ze kan niet wachten en springt juichend uit bed zodra ze wakker is. Laarzen aan, naar buiten: Knoerp, knoerp… Sneeuwpop maken, sleeën, wandelen, foto’s maken. Genieten van A tot Z.

De praktische vooruitdenker

Sneeuw? Sneeuwschep en strooizout staan al klaar bij de deur. Zodra de eerste vlokken zijn gevallen, wordt de stoep geveegd en bij elke nieuwe bui opnieuw. Geen gezeur, zorgen dat die straat schoon is en iedereen er langs kan.

De mopperaar

Vies, koud, glad… er zijn redenen genoeg om geen sneeuw te willen. De auto moet weer schoongemaakt, de gang moet steeds opnieuw gedweild. Ze kan niet wachten tot de dooi invalt en alles weer bij het oude is. Overigens: regen is ook niet alles. Doe maar liever zomer met lekker veel zon!

De angsthaas

Zij blijft liever binnen. Sneeuw is best mooi, maar dan veilig vanachter het raam. Je moet er niet aan denken dat je glibberend over straat moet. En met de auto en de fiets is helemáál geen optie! Dan ben je sowieso alle controle kwijt. En onverwacht uit moeten wijken voor anderen, brrr, stel je voor wat er kan gebeuren!

De avonturier

Sneeuw? Dat is skiën, lange tochten maken, avontuur, actie! En als het dan ook nog flink gaat vriezen, sta je als eerste op het ijs. Zelfs als je niet zeker weet of het ijs wel houdt!

Een beetje overtrokken typetjes natuurlijk. En tóch! Jouw reactie op het winterse weer kan ook heel veel zeggen over hoe je in het dagelijks leven met onverwachte situaties of veranderende omstandigheden omgaat. Ben jij juist iemand die van veranderingen geniet? Of die de spanning en de uitdaging opzoekt? Of ben jij eigenlijk heel praktisch en overal op voorbereid?

Ik ben benieuwd of jij je ergens in herkent. Of misschien ben jij juist wel heel anders! Laat je het hieronder weten?


Ga je mee?

Ideaal natuurlijk om nu zélf de sneeuw te gebruiken om je leven in te spiegelen. Als je nou héél snel bent, kunnen we daar misschien nog gebruik van maken, zolang de sneeuw er nog ligt. Meldt jij je snel aan voor een gratis coachwandeling? Ontdekken we gelijk wat ik voor je zou kunnen betekenen. En je zit nog nergens aan vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *