Blog: antwoorden in de mist

Antwoorden in de mist

Na een dag werken, waarbij ik vooral achter mijn bureau te vinden was, moest ik er écht even uit. Met een hoofd vol gedachten en veel vragen die een antwoord nodig hadden, kon ik mijn concentratie niet meer vasthouden. Klaar. Tijd voor duidelijkheid, helderheid.

Het nadeel van lang binnen zitten, is dat je niet helemaal zicht hebt op wat het buiten voor weer is. Daar ging ik dan, vol goede moed naar buiten. Hopend dat de frisse en heldere namiddag me aan antwoorden en helderheid in mijn hoofd zou brengen. En toen was het mistig en schemerig…

antwoorden in de mist - zinstap - wandelcoaching

Een beetje frustrerend vond ik het wel. Want ik kreeg juist steeds minder zicht en ook mijn brein werd waziger. Hoe dan?

Soms ben je erg bezig met alles wat er om je heen gebeurt en kijk je naar de grote dromen en toekomstperspectieven die ergens in de verte opdoemen. Of de enorme bergen waar je tegenop kunt zien. Wat kun je dan verlangen naar helderheid! Naar een wijd uitzicht, waardoor je weer overzicht krijgt.
En dan is het mistig en kun je alleen dat zien wat vlak voor je is. Dat overkwam mij. Die enorme boom, die mijn ijkpunt was en me liet weten waar ik op me op mijn route bevond. De boomtop zag ik nauwelijks, wel de wortels in de grond. Stevig verankerd, door stormen beproefd en overeind gebleven.

Toen wist ik het toch! In alle mist en vragen zonder antwoord drong het door: terug naar mijn bron, terug naar wat in mijn leven betrouwbaar is gebleven en me in alle mist toch richting geeft!

Wat is jouw bron? Waar liggen jouw wortels, wat is in jouw leven betrouwbaar gebleken? Waar kun jij in de mist en schemering van je leven op terugvallen?

Wil jij je ook spiegelen aan de natuur? Ik help je er graag bij! Meld je aan voor een gratis wandeling en ontdek wat ik voor je kan betekenen.

aanmelden - wandelcoach - zinstap

Reacties zijn gesloten.