Advent 2023 – dag 9

Welkom in de tweede week van de Adventskalender. Het weekthema is ‘Vrede’. Ook deze week staan daar bij stil met teksten uit de Bijbel. Daarbij sluit ik aan bij het Bijbelleesrooster van de Kerk (zie www.dagelijksevangelie.org). Daarnaast nodig ik je uit om regelmatig te gaan wandelen in de natuur. Stilte en natuur zijn hulpmiddelen om met aandacht te leven. Om te kunnen luisteren. Naar je hart, naar je omgeving, naar de schepping en bovenal naar de Schepper zelf.

Van je vrienden moet je het hebben

Geloof

Er zijn periodes in het leven dat het moeilijk is om zelf te weg tot God te vinden. Of om überhaupt ‘s morgens al je bed uit te komen. Ik herken er in ieder geval wel wat van. En wat kan ik dan dankbaar zijn voor mijn lieve vrienden die me elke keer weer door zo’n periode heen slepen! Gelukkig werkt dat ook twee kanten op.

Soms valt het niet mee om te geloven of te bidden. Wat mag je dan dankbaar zijn als anderen dat voor je willen doen. Geloven doe je niet voor jezelf, het is niet iets individueels. Als christen ben je onderdeel van een gemeenschap. En dat is maar goed ook.

Valt het je ook op dat deze vrienden wel heel veel voor hun zieke vriend over hebben? ‘Kan niet’, lijken ze niet te accepteren. Volhardend. Vol geloof – Jezus herkent het. Mooi, nietwaar?

Om over na te denken

Kun jij vandaag voor iemand een vriend zijn om op te steunen?

Of heb jij zelf een vriend nodig? Wie kan je bellen of met wie kun je bijvoorbeeld een wandelafspraak maken?

Reacties zijn gesloten.