Advent 2023 – dag 7

Welkom bij de Adventskalender van Zinstap. Het thema van deze eerste week is ‘Hoop’. We staan daar bij stil met teksten uit de Bijbel. Daarbij sluit ik aan bij het Bijbelleesrooster van de Kerk (zie www.dagelijksevangelie.org). Daarnaast nodig ik je uit om regelmatig te gaan wandelen in de natuur. Stilte en natuur zijn hulpmiddelen om met aandacht te leven. Om te kunnen luisteren. Naar je hart, naar je omgeving, naar de schepping en bovenal naar de Schepper zelf.

Oogsten in de winter

Winterse vruchten

We willen nog wel eens ons leven vergelijken met de seizoenen in de natuur. Waarbij ziekte en dood vaak samen zouden vallen met herfst en winter. Om maar een voorbeeld te noemen. Ik vind het wonderlijk dat Jezus over oogst begint wanneer Hij bezig is met genezen en verkondigen. Het lijkt een beetje als oogsten in de winter. En dat is toch helemaal het oogstseizoen niet? Moet Hij nu niet over zaaien beginnen?

Maar ja, als ik nu naar buiten ga, dan is de natuur kaal en doods. Toch? Ik daag je uit: zoek de winterse vruchten. Want geloof me, ze zijn er wel!

Om over na te denken

Welke vruchten kom jij in dit seizoen buiten tegen?

Zit jij in een seizoen van zaaien of rusten of is er bij jou ook iets te oogsten?

Uitdaging

Ik ben oprecht benieuwd naar wat je vind! Stuur je foto’s door van de winterse vruchten die je gevonden hebt?

Reacties zijn gesloten.