Advent 2023 – dag 22

Vandaag is het de vierde adventszondag. Ook de vierde kaars mag nu branden. Het thema van deze laatste dagen is ‘Liefde’. Vandaag en morgen – Eerste Kerstdag – staan we daar bij stil met teksten uit de Bijbel. Daarbij sluit ik aan bij het Bijbelleesrooster van de Kerk (zie www.dagelijksevangelie.org). Ook deze dagen nodig ik je uit om de natuur op te zoeken en te gaan wandelen. Stilte en natuur zijn hulpmiddelen om met aandacht te leven. Om te kunnen luisteren. Naar je hart, naar je omgeving, naar de schepping en bovenal naar de Schepper zelf.

Het grootste bewijs van Gods grote liefde

Niet logisch

Voor de derde keer deze adventstijd staat hetzelfde Bijbelgedeelte op het programma. Het is niet logisch misschien. Maar misschien ook wel. Want juist de inhoud van dit verhaal bepaalt ons erbij hoe wonderlijk het is dat God ervoor kiest om via een baby naar de mensen toe te komen. Dat Hij daarbij ook nog een jong meisje uit een vrij gewone en zelfs arme familie kiest om de moeder van dit Kind te worden is natuurlijk menselijkerwijs gesproken ook helemaal niet logisch.

Uitgekozen

Het gaat er helemaal niet om wie je bent en wat je doet in het leven. Gelukkig maar. God gaat zijn eigen wegen met ons mensen. Ook met jou. En samen met jou je levenspad te lopen – hoe intiem is dat eigenlijk? – heeft Hij zijn eigen Zoon naar deze wereld gebracht. Zodat er geen afgrond meer zou zijn tussen God en mensen. We mogen vrij naar Hem toe gaan. Omdat Hij ervoor gekozen heeft om ons lief te hebben.

Om over na te denken

Wat vind je van die liefde? En wat betekent het voor de manier waarop je mag leven dat Jezus zoveel van je houdt dat Hij als baby naar deze wereld kwam?

Morgen is het Kerst. Dan krijg je de laatste mail van deze Adventskalender. Ben jij er klaar voor om de Heer te ontvangen?

Reacties zijn gesloten.