Advent 2023 – Dag 21

Week 3 van deze Adventskalender heeft als weekthema ‘Vreugde’. Ook deze week staan we daar bij stil met teksten uit de Bijbel. Daarbij sluit ik aan bij het Bijbelleesrooster van de Kerk (zie www.dagelijksevangelie.org). Daarnaast nodig ik je uit om regelmatig te gaan wandelen in de natuur. Stilte en natuur zijn hulpmiddelen om met aandacht te leven. Om te kunnen luisteren. Naar je hart, naar je omgeving, naar de schepping en bovenal naar de Schepper zelf.

Verwonder je over de Schepper

Verbazing alom

Wat een vreugde en wat een wonder! Elisabet brengt op hoge leeftijd nog een zoon ter wereld. Natuurlijk zijn buren en familieleden blij met dit echtpaar. Maar het wonder wordt nog groter als Zacharias erbij betrokken wordt. Het is alsof iedereen gelijk al voelt: met dit kind is iets bijzonders aan de hand…

Het begint

Met de geboorte van Johannes begint het licht al door te breken. Kerst komt steeds dichterbij. Nog even en ook die andere baby wordt geboren. Nog een paar dagen en dan breekt ook bij ons de dag van Kerst aan. Het is alsof je het voelt… er staat iets bijzonders te gebeuren!

Om over na te denken

Zie je het licht al doorbreken in de natuur? Probeer eens een zonsopgang mee te pakken. Zo rond kwart voor 9 komt de zon momenteel op. Dat is niet eens zo vroeg. De eerste lichtstralen die het donker verdrijven zijn elke dag weer een wonder. Ook als het bewolkt of regenachtig is.

Hoe ervaar jij dat?

Reacties zijn gesloten.