Advent 2023 – dag 16

Week 3 van deze Adventskalender heeft als weekthema ‘Vreugde’. Ook deze week staan daar bij stil met teksten uit de Bijbel. Daarbij sluit ik aan bij het Bijbelleesrooster van de Kerk (zie www.dagelijksevangelie.org). Daarnaast nodig ik je uit om regelmatig te gaan wandelen in de natuur. Stilte en natuur zijn hulpmiddelen om met aandacht te leven. Om te kunnen luisteren. Naar je hart, naar je omgeving, naar de schepping en bovenal naar de Schepper zelf.

God zwijgt niet

Boodschappen van boven

God vindt altijd wel een manier om ons iets duidelijk te maken. In het geval van Jozef door middel van een droom waarin een engel verschijnt. Sowieso opvallend hoeveel engelen er in die periode voorafgaand aan Jezus’ geboorte een rol spelen. Bij Zacharias en Maria, in de droom van Jozef en ook later bij de herders in het veld.

Boodschappen van boven. Door middel van dromen en verschijningen. Zo wonderlijk heb ik het persoonlijk nog niet meegemaakt. Toch zwijgt God ook in onze tijd niet. Hij kan spreken door anderen heen. Door een natuurverschijnsel of door een lied. Altijd vindt Hij een weg. De vraag is: verstaan we Hem wel? Merken we zijn boodschappen op?

Om over na te denken

Zijn er mensen in jouw leven die als een engel boodschappen van God kunnen doorgeven of hebben doorgegeven?

Wandel vandaag weer eens in de natuur. Welk verschijnsel raakt je? Is er misschien iets wat God je daarmee te zeggen heeft?

Reacties zijn gesloten.