40dagenkalender 2024 – Hoogfeest van Pasen

Zondag 31 maart 2024

De Heer is waarlijk opgestaan! De kerkklokken luiden, we groeten elkaar vol blijdschap. Want dit is het hoogtepunt van ons christelijke geloof, ons leven: Hij is niet hier, Hij is opgestaan!

Geloven dat Jezus is opgestaan. Dat vraagt nogal wat. Want is het niet logisch, niet normaal. Gelukkig waren er getuigen. Het valt me op: Maria ziet het lege graf. Johannes ziet de opgerolde doeken. Petrus gaat een stap verder en ziet ook de doek die over Jezus’ gezicht lag, maar apart opgerold. Het zijn zintuigelijke waarnemingen. Zien. Eerst zien. Daarna gaat ook Johannes het graf in. Hij zag het en geloofde. Wat een wonder dat God ons laat zien! Wij kunnen het lege graf vandaag niet met eigen ogen zien. Wel mogen we vertrouwen op de getuigenverslagen die we in de Bijbel hebben ontvangen. Maar we kunnen wel zelf zien en horen en waarnemen hoe het nieuwe leven ook vandaag onder ons is. Gisteren deden we het tijdens de stiltewandeling. De lente is begonnen! Wat er ook gebeurt in onze wereld – er is altijd hoop op nieuw leven. Want het is Pasen!

Om over na te denken

Wat zie jij vandaag van nieuw leven? Ga eens de natuur in, of ontdek het in je eigen tuin. Neem er de tijd voor. En dank God voor het leven dat Hij geeft.    

 

De 40dagenkalender houdt hier op. Maar eigenlijk is dat raar. Want ook voor ons begint het leven pas op Pasen. Gelukkig stop ik niet met mijn werk voor Zinstap. Dus mocht je me op de een of andere manier nodig hebben: weet je welkom.  

 

Zalig Paasfeest!

Reacties zijn gesloten.