Wandelcoachtraject

Coachtraject: ‘Met je ziel onder de arm’

We zijn allemaal onderweg en niemand weet precies hoe zijn of haar levenspad zal lopen. Er zijn fases in een leven waarin alles bijna vanzelf lijkt te gaan. Die fases worden afgewisseld met perioden waarin het prettig kan zijn om even met iemand op te lopen, je verhaal te kunnen doen en samen te sparren. Daarvoor heb ik het wandelcoachtraject “Met je ziel onder de arm” ontwikkeld.

Zoeken naar richting

Misschien zit jij nu in een fase waarin je je wat verdwaald voelt of richtingloos. Je voelt dat je een andere kant uit moet of wilt met je leven, maar hebt nog niet helder welke kant dat dan moet zijn. Maar dat er iets moet veranderen, dat weet je al wel.

Worstelen met vragen

Het kan ook zo zijn dat je best een heftige tijd achter de rug hebt, korter of langer geleden. Dromen heb je los moeten laten. Of je hebt afscheid moeten nemen van een geliefde. Misschien heb je ander slecht bericht gehad. En je vraagt je af: waarom? Wat heeft het voor zin? Zit er een betekenis, een doel, een plan achter deze gebeurtenissen? En waar is God in dit alles?

Verlangen naar meer

Mogelijk lijkt je leven zo op het oog prima op orde. Maar het geeft je geen voldoening. Het blijft wat oppervlakkig in je werk of in je contacten. Of je merkt dat er meer potentie in jou zit, maar het komt er niet uit. Alsof je je roeping hebt gemist. En je verlangt naar meer, naar een betekenisvol leven.

Leven met aandacht

Hoe fijn zou het zijn om je aandacht te mogen richten op dat wat er écht toe doet? Meer ruimte in je leven om te genieten van dat wat het leven de moeite waard maakt. Tijd vrij maken voor de mensen die belangrijk voor je zijn. Je inzetten om de wereld een beetje mooier te maken. Al is het maar een klein beetje…

Voeding en aandacht voor je eigen ziel

Tijdens dit wandelcoachtraject gaan we in 7 individuele coachwandelingen samen op zoek met de vragen en thema’s die jij aandraagt. We overleggen samen hoeveel tijd er tussen de wandelingen zit. De een zal de 7 wandelingen dicht op elkaar willen plannen, een ander heeft behoefte aan meer spreiding. Dat kan allemaal. Je coachwandelingen zijn namelijk een jaar ‘geldig’.

Naast de individuele coachwandelingen heb je recht op deelname aan een stiltewandeling die op ik op verschillende momenten van het jaar organiseer: in ieder geval op Stille Zaterdag en op Oudejaarsdag. Mogelijk komen daar gedurende het jaar nog data bij. De stiltewandeling is helpend voor meer verstilling en het maken van de reis naar binnen. Zo’n wandeling voegt dus echt wat aan je proces tijdens het coachtraject toe.

Tussen de wandelingen door kun je aan de slag met oefeningen die je meekrijgt. Per coachee kunnen die verschillen. Ik ga hierin voor maatwerk, omdat ieder mens verschillend is en jouw behoeften en proces leidend zijn.

Kennismaken

Wil je liever eerst eens kennismaken? Dat begrijp ik heel goed en dat kan! Wandelend of (beeld)bellend, wat je maar wilt. Je plant heel makkelijk zelf een afspraak in via deze website.

Aandachtige stilte in de schoonheid van de schepping

Tijdens de wandelingen staan we bewust stil bij de prachtige omgeving van de natuur waarin we wandelen. De bomen, planten en dieren, de weersomstandigheden en de seizoenen, ze kunnen je een spiegel voorhouden waarin je meer over jezelf leert. Niet vaag of zweverig, maar juist heel concreet.

Natuur helpt je om tot rust te komen. Door in het bos te wandelen neem je afstand van je dagelijkse bezigheden en kom je al helemaal in beweging. Dat helpt om ook de processen in je hoofd en hart op gang te helpen. In de stilte van de natuur, maak je makkelijker contact met je eigen hart en gaat praten vaak vanzelf. Je zult zien dat je hele bijzondere en onverwachte inzichten op zult doen!

We gaan ook genieten. We hebben samen hele serieuze gesprekken die écht ergens over gaan en alle moeilijke en pijnlijke onderwerpen mogen besproken worden. En er gaan ook momenten komen dat we samen lachen. De natuur zal ons soms verrassen met haar schoonheid en we pakken elke keer een picknickmomentje om samen koffie of thee te drinken.

Van doelloos ronddwalen naar een duidelijke richting

Wat levert zo’n coachtraject dan uiteindelijk op?

  • Liefdevolle zorg en aandacht voor je eigen ziel.
  • Loskomen van blokkades, verwerken van verdriet, pijn of frustraties.
  • Nieuw perspectief en oog voor de mogelijkheden in jouw leven.
  • Van doelloos rondlopen naar duidelijke richting en bijbehorende bewuste keuzes die passen bij hoe jij in het leven wilt staan.
  • Betekenisvol leven, waarin je verantwoordelijkheid neemt en op jouw manier kunt bijdragen aan een betere wereld. Zonder dat dit ten koste gaat van jezelf, de ander en de schepping.
  • Een leven in verbinding met jezelf, God, de ander en de schepping.
  • Een leven dat is aangesloten op de Bron – en op andere  bronnen – om je ziel blijvend te voeden

Op een rijtje

Voor het wandelcoachtraject ‘Met je ziel onder de arm’ betaal je € 597,- incl. btw*

Je krijgt hiervoor:

  • Krediet van 7 coachwandelingen van 1,5 uur
  • Opdrachten/oefeningen op maat, passend bij jouw persoonlijke coachtraject, om het proces tussen de coachwandelingen gaande te houden
  • Koffie of thee onderweg

En als BONUS:

*het is ook mogelijk om in drie gelijke termijnen te betalen.

Let op: je krediet van 7 coachwandelingen en deelname aan de stiltewandeling is geldig tot 1 jaar na aankoop van je wandelcoachtraject.

Wat zeggen anderen?

Bijzonder om te ervaren

Ik zag het meest op tegen wat er ” los” zou komen.
In het begin van het wandelcoach traject was er de oefening dat Jezus naast je loopt en wat Hij tegen je zegt. Dit was heel bijzonder om te ervaren. Op het einde van het coachtraject in de abdij de ervaring dat ik los mag laten en het in handen van onze Vader mag leggen.
Hanna luistert, is doortastend en weet de vinger op de soms zere plek te leggen, maar altijd met geduld, vriendelijk en liefdevol.

– Vrouw, 55 jaar, november 2022


Aan te raden!

“Ik zag er niet zozeer tegenop, maar juist erg naar uit. Het leek mij een perfecte manier: wandelen en onderwijl praten over de dingen die je bezig houden. Dat is uitgekomen.

De nieuwe bewustwording van persoonlijke waarden die ik belangrijk vind, heeft me stil gezet bij dat ik in mijn leven meer ruimte moet geven aan die dingen waar mijn persoonlijke waarden mee overeenkomen. De oneliner ‘durf te leven’ was een mooi inzicht en waardevol.

Hanna is een heel prettig en toegankelijke coach. Kan de processen in de natuur goed doorvertalen naar processen in het leven. Ze houdt het luchtig en zet je zelf goed tot denken en reflectie. Tof mens om mee te wandelen. Echt aan te raden als je van wandelen, natuur en nadenken over de zingeving van het leven houdt!

– Vrouw, 32 jaar, oktober 2022


Ik werd begrepen

Ik zag vooraf op tegen mijn emoties. Frustraties kwamen niet uit en als er verdriet eruit kwam was dit niet erg. Dat je naar mij luisterde, terugkoppelde wat ik zei, vond ik waardevol. Ik werd begrepen, je legde uit wat ik meemaakte, hoe ik dit kon zien en wat ik er uit kon leren.

Hanna is iemand bent die mij begrijpt, praten is prettig. De oefeningen die ik kreeg, heb ik als fijn ervaren omdat ik even ‘stil’ werd gezet in de natuur. Niet letterlijk, maar meer van ‘wat zie/hoor/ervaar ik om mij heen en wat doet dit met mij. Ik kan bij jou mijn problemen kwijt en samen kwamen we tot oplossingen of hoe ik met iets aan het werk kon gaan. Na de wandeling vond ik het jammer dat het klaar was want het was prettig om te wandelen en ondertussen ook bezig te zijn op een positieve manier.”

– Vrouw, 38 jaar, oktober 2022


Bewust wandelen hielp

“Eigenlijk had ik vooraf geen idee wat ik kon verwachten. Ik wilde meer geplande rust. Ook rust in mijn hoofd. Bewust wandelen hielp. Zien, opmerken en de natuur ook opsnuiven. Ik wandel nu bewuster. Veel alleen, maar met Jezus aan mijn hand. Dus toch niet alleen.
Als wandelcoach creëert Hanna rust waar wanorde heerst.

– Anoniem, 14 december 2021


Zien hoe God zorgt voor de natuur

Het wandelen met jou, de rust die je uitstraalt, het vertrouwen wat je geeft, heeft me geholpen. Iedere keer weer liet je me vertellen wat me zo’n pijn doet. Je hebt me echt laten zien dat die pijn er ook mag zijn maar juist door het wandelen in de natuur/het bos liet je me ook zien dat God zo goed voor de natuur zorgt, daar waar een tak is afgebroken, heelt ook die wond op de stam. Als Hij al zo goed voor de bomen in het bos zorgt, zou Hij dat dan niet voor mij doen?

– Anoniem, 16 november 2021


Verbonden met de natuur

“Ik vind het heerlijk! Ik ervaar zoveel vrijheid en veiligheid. Je geeft me inzichten waar ik weer mee verder kan. Het voelt zo fijn om samen met jou te wandelen en daarover te mogen praten. En ik ervaar verbinding, ik voel me verbonden met de natuur, met de schepping en daarin ook met God. Het is écht mijn moment geworden. Niet alleen tijdens onze coachwandelingen. Maar ik neem het mee de week in. Ik ga zelf ook wandelen en pas dan toe wat ik van je geleerd heb. Het is echt een verrijking. Want ik zag altijd wel veel om me heen, maar ik ga nu ook anders naar de natuur kijken. Ik zie veel meer en het zégt me veel meer.”

– Anoniem, 17 maart 2021


Meer ervaringen van coachees lees je hier: Ervaringen van deelnemers

Veel gestelde vragen over het wandelcoachtraject

Over wandelcoaching

Wat is wandelcoaching eigenlijk?

Dat is een hele goede vraag. De term wandelcoach kan verwarrend zijn. Daarom heb ik een video gemaakt waarin ik uitleg wat wandelcoaching is.

Ik hou wel van wandelen, maar niet van dat zweverige gedoe. Is wandelcoaching vaag?

Nee, juist niet! Door het coachen in de natuur kun je een vraag of situatie heel concreet maken. De natuur ligt vol met materialen die we kunnen inzetten. Bijvoorbeeld door je eraan te spiegelen en op die manier eigenschappen bij jezelf te herkennen. Of je ervaart hoe je tegen een bepaalde situatie opziet en hoe je dat aan kunt pakken, doordat er een obstakel op ons looppad ligt. Door datgene wat je in de natuur tegenkomt te vertalen naar je eigen leven, ervaar je veel meer wat het met je doet en hoe fijn het is als het anders kan.

We gaan onderweg toch geen bomen knuffelen hè?

Hoewel ik heel erg kan genieten van bomen en ze echt ontzagwekkend vind, ben ik geen boomknuffelaar. Als jij een boom wilt aanraken is dat oké. Wil jij een boom knuffelen? Vooral doen! En als je liever op afstand een boom observeert of er met een grote boog omheen loopt, mag dat helemaal jouw eigen keuze zijn.

Locatie en Vervoer

Is het mogelijk om in mijn eigen omgeving met jou te wandelen?

De coachwandelingen vinden plaats in de omgeving van Veenendaal of Ede. Ik kies de locaties waar ik loop bewust uit. Ik weet dan waar ik ben en wat ik onderweg tijdens de coachwandeling kan gebruiken. Daardoor kan ik me volledig op ons gesprek concentreren. Dat komt de coachwandeling ten goede. We kunnen per wandeling wel van locatie wisselen (ik heb 3 vaste startlocaties). Je kunt dit bij het inplannen per wandeling zelf aangeven.

Is de locatie waar we wandelen bereikbaar met Openbaar Vervoer?

Ik heb 3 vaste startlocaties, waarvan er één goed bereikbaar is met het Openbaar Vervoer. Er stopt een bus op 5 minuten loopafstand van startpunt Groene Entree Prattenburg, aan de rand van Veenendaal. Ook is het mogelijk om met de trein te komen. Vanaf station Veenendaal-Centrum loop je in ongeveer 20 minuten naar deze startlocatie.
Overigens is bij alle startlocaties een ruime parkeerplaats aanwezig voor auto of fiets.

Betaling en vergoeding

Wordt wandelcoaching vergoed?

In principe wordt wandelcoaching niet vergoed door een ziektekostenverzekering. Het kan in bepaalde gevallen wel mogelijk zijn om een coachtraject bijvoorbeeld door je werkgever te laten betalen. Vaak heeft een werkgever een budget voor persoonlijke ontwikkeling van werknemers. Neem gerust contact met me op als je hier vragen over hebt. We kunnen dan samen bespreken wat er in jouw situatie wellicht mogelijk is.

Kan ik het wandelcoachtraject ook in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk (na overleg) om in drie gelijke termijnen te betalen. Wanneer je van deze regeling gebruik wilt maken, kun je dat in het voorgesprek aangeven.

Overig

Kan ik eerst kennismaken voor ik me vastleg aan een coachtraject?

Om alvast een idee te krijgen of een wandelcoachtraject iets voor je is, kun je een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Je kunt kiezen voor een wandeling of (beeld)belafspraak. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Gaat een coachwandeling ook door als het regent?

We wandelen door weer en wind! Juist de wisselende weersomstandigheden kunnen heel effectief zijn tijdens wandelcoaching en werken als een spiegel voor wat er in je leven gebeurt of hoe jij in het leven staat. Daarnaast is wandelen in de regen erg gezond: er zit veel zuurstof in de lucht en je voelt je na afloop meestal sterker dan daarvoor.
Alleen als de weersomstandigheden gevaarlijk zijn (onweer/storm/ijzel) wordt een afspraak verzet. Het KNMI geeft bij gevaarlijk weer weercodes af (geel/oranje/rood). Mocht er op onze wandellocatie een weercode zijn afgegeven, dan neem ik contact met je op.

Ik heb een andere vraag…

Je kunt je vraag of vragen via dit contactformulier aan me stellen. Dan beantwoord ik die zo snel mogelijk!

Reacties zijn gesloten.