Bronnen van waarde als stromend water

Er zijn periodes dat je het gevoel hebt dat je stilstaat of gewoon iets mist. Je mist inspiratie of richting en dwaalt wat rond in je leven. Zelf heb ik ook van die periodes en ik denk dat de meeste mensen dat wel herkennen. Wat je dan nodig hebt, zijn bronnen van waarde.

Momenteel heb ik met mijzelf afgesproken om elke dag minimaal een uur een goed boek te lezen. Naast mijn dagelijkse wandelingen in de natuur. Op dit moment (her)lees ik het boek ‘Een levensregel voor beginners’ van Wil Derkse, over de Benedictijnse spiritualiteit.

“Bronnen van waarde kunnen heel uiteenlopend zijn: teksten, afbeeldingen, muziek, de natuur…”

Wil Derkse in ‘Een levensregel voor beginners’

Als je hart er niet meer ‘in’ is, als je inspiratie of enthousiasme mist, is het goed om contact te maken met bronnen van waarde. Dat is altijd goed, maar juist in tijden van geestelijke droogte. Bronnen van waarde zijn als stromend water waar bomen, planten hun voedsel uit halen.

Wat zijn dat dan voor bronnen? Waardevolle boeken en teksten die je horizon verruimen. Maar ook afbeeldingen, goede muziek en zelfs de natuur. En je kunt klein beginnen. Elke dag een halfuurtje lezen of een uurtje wandelen of een kwartiertje muziek luisteren…

Ik ben weer begonnen met lezen en merk het meteen: ik raak weer geïnspireerd!

Wat zijn bronnen van waarde voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *