Leven met aandacht verhoogt de kwaliteit

Benedictus wist het al. Je ziet het terug bij de kloosterordes die volgens zijn regel leven. Aandacht is belangrijk. Elke taak is het waard om met aandacht gedaan te worden. Zelfs als het een op het oog onbeduidende taak is.

Met aandacht

Wat je aandacht geeft groeit. Wat je met aandacht doet, doe je beter dan als je het even snel tussen alle andere zaken door doet. Of nog erger: tegelijkertijd! En nee, ook vrouwen kunnen geen twee dingen tegelijkertijd. In ieder geval niet als ze iets góéd willen doen.

Door je aandacht bewust te richten, geef je daar waarde aan mee. Aandachtig wandelen verhoogt het effect van die wandelingen. Aandachtig strijken maakt dat er minder kreukels in een blouse overblijven. Aandachtig lezen betekent dat je na afloop ook nog weet wát je gelezen hebt. Aandachtig luisteren geeft de boodschap dat iemand er mag zijn en de moeite waard is.

Nog een boodschap van Benedictus: elke taak is aandacht waard, omdat het een kans is om je taak tot eer van God te verrichten. En dat lijkt me zéker de moeite waard!

Wandelen met aandacht: wat coachees vertellen…

Aan het einde van een wandelcoachtraject vraag ik coachees vaak hoe ze het traject ervaren hebben. Bijzonder is om te horen hoe effectief het aandachtig wandelen voor hen is geweest. Meer dan eens komen ze daar op terug.

Wat het oplevert? Zomaar een paar voorbeelden:

  • Je ervaart rust, in je omgeving, in je lijf, in je hoofd
  • Je merkt op hoe God aanwezig is in de schepping en ook in jouw eigen leven
  • Je ontdekt welke concrete en direct toepasbare lessen de schepping heeft voor jou
  • Je voelt de verbinding: met jezelf, de omgeving en met God.

Bewust wandelen hielp. Zien, opmerken en de natuur ook opsnuiven.

Een coachee

Aandachtig leven kun je leren. Tijdens de wandelcoaching maak ik bewust gebruik van oefeningen die daarbij helpen. Niet vaag of zweverig. Wel concreet en doelgericht. Wil je dat zelf ook ervaren of leren? Neem dan contact met me op en dan bespreken we wat ik voor jou kan betekenen.

Overigens lees je hier meer over de ervaringen die coachees tijdens de coachwandelingen hebben opgedaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *