Advent 2023 – Dag 20

Week 3 van deze Adventskalender heeft als weekthema ‘Vreugde’. Ook deze week staan we daar bij stil met teksten uit de Bijbel. Daarbij sluit ik aan bij het Bijbelleesrooster van de Kerk (zie www.dagelijksevangelie.org). Daarnaast nodig ik je uit om regelmatig te gaan wandelen in de natuur. Stilte en natuur zijn hulpmiddelen om met aandacht te leven. Om te kunnen luisteren. Naar je hart, naar je omgeving, naar de schepping en bovenal naar de Schepper zelf.

Een loflied op Gods grote daden

Een overstromend hart

Herken je dat? Dat je ergens zo enthousiast over bent dat de woorden maar uit je mond blijven stromen. Je bent er vol van, geïnspireerd, begeesterd. En dan kún je er niet over zwijgen… Daar moet ik aan denken als ik dit loflied van Maria lees. Haar hart juicht om God.

Gods grootheid

Als ik in de schepping wandel, overkomt het me soms: zo overweldigd worden door de schoonheid en grootsheid van de natuur. Hoe bijzonder heeft God dat allemaal gemaakt! Het klopt helemaal en het is zo oneindig veelzijdig en veelkleurig creatief. Dan borrelen woorden van bewondering soms zomaar in me naar boven.

Om over na te denken

Je snapt: vandaag moet je eigenlijk gaan wandelen. In de natuur. En heb dan eens echt oog en oor voor de schoonheid van de schepping. De vele kleuren, geuren en vormen. Wat zie je daarin terug van Gods grote daden? De schepping is zo mooi gemaakt. Jij mag als mens daar onderdeel van zijn. Hoe is dat voor jou? Misschien kun je woorden geven aan je eigen loflied voor God…

Reacties zijn gesloten.