Advent 2023 – dag 15

Vandaag begint de derde week van Advent. We branden drie kaarsen, licht van de ‘Vreugde’ die ons te wachten staat. Ook deze week staan daar bij stil met teksten uit de Bijbel. Daarbij sluit ik aan bij het Bijbelleesrooster van de Kerk (zie www.dagelijksevangelie.org). Daarnaast nodig ik je uit om regelmatig te gaan wandelen in de natuur. Stilte en natuur zijn hulpmiddelen om met aandacht te leven. Om te kunnen luisteren. Naar je hart, naar je omgeving, naar de schepping en bovenal naar de Schepper zelf.

Getuigen van het komende Licht

Door God gezonden

Slechts één taak had Johannes: getuigen van de Komende. De weg voor Jezus vrij maken. Het kostte hem uiteindelijk zijn aardse leven. Wat een taak!

Getuige zijn

Het is een juridische term, getuigen. Eerlijk gezegd vind ik het wel eens lastig. Hoe dan? Te pas en te onpas spreken over God? Over Jezus? Of eerst een relatie aangaan, er voor de ander zijn? Met oprechte aandacht en liefde. Tonen dat ook wij een afspiegeling van Christus kunnen zijn voor de ander…

Een vriend van mij kan het niet laten. Getuigen. Hij is ernstig ziek. Toch neemt hij elke gelegenheid waar om te spreken over zijn liefde voor de Allerhoogste. Zijn vertrouwen te delen. En ondanks het verdriet en de zorgen rondom ziekte en sterven kan hij niet zwijgen over de vreugde van het leven met God na dit aardse bestaan.

Om over na te denken

Wat betekent Kerst voor jou?

Getuig jij ook van Jezus, van het komende Licht? Welke vorm krijgt jouw getuigenis?

Reacties zijn gesloten.