Advent 2023 – dag 13

Welkom in de tweede week van de Adventskalender. Het weekthema is ‘Vrede’. Ook deze week staan daar bij stil met teksten uit de Bijbel. Daarbij sluit ik aan bij het Bijbelleesrooster van de Kerk (zie www.dagelijksevangelie.org). Daarnaast nodig ik je uit om regelmatig te gaan wandelen in de natuur. Stilte en natuur zijn hulpmiddelen om met aandacht te leven. Om te kunnen luisteren. Naar je hart, naar je omgeving, naar de schepping en bovenal naar de Schepper zelf.

Wanneer is het goed?

Wijzen naar de ander

Het ligt nooit aan jezelf, altijd aan de ander. Tenminste, zo lees ik dit stukje. Het is nooit goed, altijd wel wat te klagen. De Mensenzoon, de Vredevorst is gekomen, maar de omstanders lopen vooral te mopperen. En herkennen we dat zelf ook niet? Bijvoorbeeld in de kerk. Of in de manier waarop we naar anderen kijken.

Aan waterstromen geplant

Zoekend naar vrede – het thema van deze week – is het van belang ons te laten voeden door de juiste bronnen. Ik denk aan psalm 1: geplant aan waterstromen vinden de bomen op hun tijd hun vrucht. Laten we afstemmen op God en zijn Woord als de Bron waaruit we putten. Ook op weg naar het komende kerstfeest.

Om over na te denken

Kijk tijdens een wandeling eens om je heen. Waar staan de planten en bomen in jouw omgeving? Hoe zien ze eruit? Waar halen zij hun voeding denk je?

En hoe zit dat met jou? Wat zijn jouw voedingsbronnen?

Reacties zijn gesloten.