Advent 2023 – dag 11

Welkom in de tweede week van de Adventskalender. Het weekthema is ‘Vrede’. Ook deze week staan daar bij stil met teksten uit de Bijbel. Daarbij sluit ik aan bij het Bijbelleesrooster van de Kerk (zie www.dagelijksevangelie.org). Daarnaast nodig ik je uit om regelmatig te gaan wandelen in de natuur. Stilte en natuur zijn hulpmiddelen om met aandacht te leven. Om te kunnen luisteren. Naar je hart, naar je omgeving, naar de schepping en bovenal naar de Schepper zelf.

Belofte van echte rust

Geen woorden

Bij de dagtekst van vandaag hoef ik geen extra woorden toe te voegen. Ik heb ze ook niet, de tekst spreekt denk ik voor zichzelf. Het enige wat ik denk: ja, die rust, die wil ik ook!

Om over na te denken

Ga vandaag eens de natuur in. Niet alleen om te wandelen, maar ook om eens in stilte alleen maar te zijn, misschien op een bankje. Lees dan de tekst van vandaag verschillende keren en laat de woorden binnenkomen.

Wat roepen ze op?

Leg je lasten en vermoeidheid maar in de handen van Jezus en laat zijn rust over je komen.

Reacties zijn gesloten.