Check je bagage en doe mee aan de online pelgrimage!

Als ik ga wandelen, dan neem ik altijd mijn rugzak mee. Vooraf pak ik in wat ik onderweg nodig denk te hebben. Sommige onderdelen horen bij mijn standaard uitrusting, die zitten altijd in mijn tas en daar kijk ik niet eens meer naar. Andere dingen gaan soms wel mee en soms niet, zoals een paraplu of een thermoskan. Onderweg stop ik er ook regelmatig nog wat in. En dat haal ik er thuis niet altijd uit. Dat maakt dat mijn tas steeds voller komt te zitten en ook steeds zwaarder wordt.

Zo is het in het leven ook. Je zeult vaak van alles mee. Gebeurtenissen uit het verleden, recent of al langer geleden. Teleurstellingen of verwachtingen van je zelf of van anderen. Vragen, problemen of uitdagingen. Het kan van alles zijn. En als je niet de tijd neemt om af en toe eens te kijken welke bagage er overboord kan, blijf je jouw rugtas maar volstoppen. Dat betekent wel dat je een steeds zwaardere last hebt mee te dragen. En dat kan behoorlijk vermoeiend zijn.

Van 18 – 22 oktober staat Pelgrimeren in de Herfst op het programma. In de herfst bereid de natuur zich voor op de winter en laat los wat daarbij in de weg zit. Daarbij aansluitend is het thema van deze online Pelgrimage “Check je bagage”. Je kunt hier inschrijven en aanmelden. Deelname kost je niets, behalve je eigen tijd. Dat is minimaal een kwartier per dag. Moet te doen zijn, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *