Wandeling: Stilte Stappen

Ben jij de dag al eens begonnen met een stiltewandeling? Dat is een mooi moment om eens stil te staan bij wat er in jouw hart leeft aan verlangens, dromen en gevoelens. Het is ontzettend waardevol om jezelf regelmatig zo’n bezinningsmoment te gunnen. En de periode toelevend naar Pasen is bij uitstek geschikt om te bezinnen en eens na te denken over je eigen leven. Daarom organiseer ik “Stilte Stappen”, een begeleide stiltewandeling in het eerste licht van de dag.

Herken je dit?

Je zou graag eens wandelen in de natuur en daar tot rust komen, maar op de een of andere manier komt het er steeds niet van. Er zijn altijd andere zaken die voorrang vragen en je hebt er gewoon geen tijd voor.

Eigenlijk zou het wel heel fijn zijn, om de dag eens anders te beginnen of eindigen. Niet gelijk in je agenda of social media duiken, niet paraat hoeven staan om op alle vragen van anderen antwoorden te geven. En ook niet continue al die prikkels om je heen, waar je eigenlijk doodmoe van wordt.

De rust van een boswandeling lijkt je wel wat, maar je durft het eigenlijk niet alleen. Omdat je bang bent voor je eigen gedachten of gevoelens misschien, of omdat je liever niet alleen in het bos bent. En als je eerlijk bent, gaat het nooit gebeuren als je alleen die stap moet zetten.

Voor anderen lijkt het leven soms veel vanzelfsprekender en op rolletjes te lopen. Terwijl jij hijgend achter jezelf aanrent. Hoe doen die anderen dat toch? Je zou dolgraag wat meer tijd en rust voor jezelf willen, maar hoe?

Tóch zou het wel fijn zijn als je een keer de tijd kon nemen om stil te zijn bij jezelf en de dingen die er écht toe doen in jouw leven. Ben jij nog wel op de juiste weg?

Stel je voor…

stiltewandeling Zinstap - stilte stappen - avondwandeling - christelijke stiltecoach wandelcoach veenendaal ede rhenen

Zou het niet heerlijk zijn om een stap te zetten en met een klein groepje in stilte te genieten van een wandeling in de natuur?

Stel je voor dat je je dag een keer begint in een ontwakend bos, met de stilte, de vogels die zingen en de natuur die steeds wakkerder wordt. Of juist afsluit in een bos waarin alles zich klaarmaakt voor de nacht. Rust, ontspanning. Het gaat bijna vanzelf…!

Wandelend zonder dat je je druk hoeft te maken om de route, wat je tegen zou kunnen komen, of dat je verdwaalt… En gericht op de natuur, het hier en nu en ontdekken hoe je gedachten mogen komen en gaan.

Hoe zou je het vinden om tijdens zo’n ontspannen wandeling te ontdekken wat je anders zou willen en kunnen doen? Nieuwe inzichten die zorgen voor een stukje persoonlijke groei.

Een wandeling in stilte, samen met anderen, waarbij je tijd en ruimte krijgt om even tot jezelf te komen en op die manier weer verbinding te maken met je eigen hart.

Doe mee aan “Stilte Stappen”

Dat kan allemaal, als je ruimte maakt voor quality time met jezelf. Ga mee op stiltewandeling! Aan het begin of einde van de dag stappen we in stilte de natuur in. Tijdens het ‘gouden uur’, wanneer de natuur op haar mooist is. We wandelen 1,5 – 2 uur in een prachtige omgeving (in de buurt van Veenendaal). Onderweg drinken we koffie of thee en we genieten van alles wat de Schepper ons onderweg geeft.

“Stilte Stappen” vindt plaats in een groepje van maximaal 5 deelnemers (dit om de effectiviteit van de stilte te waarborgen). Tijdens de wandeling doen we een paar eenvoudige oefeningen. Praten doen we niet, behalve op de momenten dat je wat mag delen in een paar woorden.

Goud waard

Aan het einde van deze wandeling ga je naar huis met een dankbaar hart, vanwege de geweldige ervaring van wandelen in het ‘gouden uur’. De kans is echter groot dat je bagage ook gevuld is met de onderstaande punten:

  • Tijdens de wandeling hebt je ervaren hoeveel rust de natuur je kan bieden.
  • Je voelt je energiek en blij
  • Je hebt ruimte kunnen geven aan je gedachten en gevoelens
  • Met het inzicht dat je hebt opgedaan, kun je de komende tijd een klein stapje vooruit zetten.
  • Je hebt opnieuw verbinding gelegd met je eigen hart en (weer) ontdekt wat jij in je leven écht belangrijk vindt.

Je investering is slechts € 25,- (incl. BTW). Voor dat bedrag ontvang je:

  • Een begeleide stiltewandeling van 1,5 à 2 uur in het ‘gouden uur’ van de dag op vrijdag 18 maart om 06:45 uur in de omgeving van Veenendaal (exacte locatie ontvang je nadat je aanmelding bevestigd is)
  • Koffie/thee onderweg
  • Handige tips voor het toepassen van stilte in je eigen leven na afloop van de wandeling

Wat zeggen anderen?

Ik heb me aangemeld om te genieten van de rust in de natuur. De aandachtspunten onderweg waren waardevol en verrassend. Het heeft mijn geloof verlevendigd. Verrassende ervaring dat als je zwijgt in de natuur je vanzelf gaat mediteren. Een aanbeveling waard, om te ervaren hoe goed het is om stil te zijn in Gods schepping.
Elly, 17 december 2021

Je beleeft de “stilte” en de natuur op een manier dat die een verrijking van het dagelijkse leven wordt. Fijn om ook te beginnen met een kort gebed. Heel erg bewust zijn om in de natuur te zijn die ontwaakt. De stilte in bet begin, vogelgeluiden die steeds luider worden en een ademhaling die steeds rustiger werd! Genieten van de kleuren en de wisselende geuren en uitzichten en een blij gevoel en dankbaarheid daarvan deel te mogen zijn. Het kunnen los laten van de drukte van de komende dag, alleen zijn in het moment van ontwaken. Voelen wat een rust dat geeft en er ook geen afleidende gedachten meer zijn! De zon op zien gaan bij het ontwaken van de natuur om je heen is zo mooi!
Het is een bewustwordingsproces waarbij het inderdaad geen luxe is maar een levensbehoefte om stilte te ervaren door er bewust tijd voor te nemen. Ik ben blij met de tips en overdenkingen van Hanna omdat het aanzet tot bewuster kijken binnen in je zelf en naar een ander.

Ida, 17 september 2021

Veel gestelde vragen over “Stilte Stappen”

Ik ben geen ervaren wandelaar, kan ik wel meedoen?

Ja, dat kan zeker! De afstand van deze wandeling zal rond de 4 kilometer liggen. We lopen in een rustig tempo en staan ook af en toe stil. Ongeveer halverwege houden we een korte pauze. Het is wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de meeste paden onverhard zullen zijn.

Kan ik mij ook samen met iemand anders aanmelden?

Ja. Houd er wel rekening mee dat het een stiltewandeling is, dus even met iemand bijpraten is tijdens de wandeling niet de bedoeling. Gaan jullie samen, dan heb je natuurlijk daarna wel een prachtige ervaring om samen over door te praten. Het maximum aantal deelnemers voor de gehele activiteit is 5 personen. Wacht dus niet te lang om je aan te melden als jullie samen willen gaan.

Gaat Stilte Stappen ook door bij slecht weer?

In principe gaat de wandeling bij alle weersomstandigheden door. Behalve wanneer er sprake is van gevaarlijk weer en het KNMI een code oranje of rood heeft afgegeven voor de locatie van de wandeling. Ook in het geval van een code geel kán een wandeling afgelast worden of verplaatst naar een andere locatie.

Wat gebeurt er met mijn aanmelding als de wandeling niet doorgaat?

Stilte Stappen wordt 4x per jaar georganiseerd. Je inschrijving blijft dan geldig tot en met de volgende Stilte Stappen. Je hoeft hier niets voor te doen, maar wordt automatisch ingeschreven. Je ontvangt daarvan tegen die tijd bericht.

Ik heb een andere vraag…

Dat kan natuurlijk en die beantwoord ik graag voor je. Via dit contactformulier kun je jouw vraag aan mij stellen.

Reacties zijn gesloten.